Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: diane39 / iStockphoto
Perfect Guide

Forskning: Positivt med hundar på arbetsplatsen

Visst vore det mysigt med en hund som springer runt mellan skrivbord och kontorsstolar? I en amerikansk studie – där 550 personer dagligen fick hundbesök på jobbet – framgår det att anställda får en rad hälsofördelar av en hund på arbetsplatsen.

Annons
X

Tre grupper deltog i studien: anställda som tog med sig hunden till jobbet, anställda som lämnade hunden hemma och anställda som saknade husdjur. Därefter mättes deras stressnivåer med hjälp av salivprover. Resultatet: stressen minskade och trivseln ökade både hos hundägarna och arbetskamraterna som fick hundsällskap på jobbet.

I en intervju med Göteborgsposten förklarar Yezica Norling – forskningsassistent för etologi och djurskydd vid Sveriges lantbruksuniversitet – att även hundarna tycks må bra av miljön.
– Vi har filmat hundarna och främst tittat på beteende, men även hjärtfrekvens vid olika händelser, som när det kommit tillfälliga besökare, och hur hundarna reagerat på plötsliga höga ljud i korridoren och telefoner som ringt, säger hon till tidningen. Vi såg enbart milda och kortvariga reaktioner. De reagerade väldigt lite på olika saker som hände.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen