Annons

1. Kontrollera och var noggrann

**Kolla skattejämkningen **
Har du stora ränteutgifter kan du sänka skatten via jämkning. Men i år är räntorna låga och det kan finnas en risk att du jämkar för mycket, och då riskerar du istället kvarskatt. Du kontrollerar och justerar din jämkning på Skatteverkets hemsida.
**Kolla skattejämkningen ** Har du stora ränteutgifter kan du sänka skatten via jämkning. Men i år är räntorna låga och det kan finnas en risk att du jämkar för mycket, och då riskerar du istället kvarskatt. Du kontrollerar och justerar din jämkning på Skatteverkets hemsida. Foto: SCANPIX
Under strecket
Publicerad

– Det är väldigt sällan fel, men jag tycker ändå att man ska stämma av att alla uppgifter är rätt. Det gäller särskilt om man har haft ströjobb för någon arbetsgivare som har haft en tillfällig verksamhet, då får man kontrollera att de har betalat in skatten. Felen vi gör, som kan vara till vår egen nackdel, handlar framför allt om två saker: bostadsförsäljningar och aktieförsäljningar. Så där ska man vara extra noga och läsa anvisningarna så att man inte betalar för mycket i skatt.
 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons