Annons

Saknade spelkompis – stjärnorna nappade

10-åringen hade ingen att spela det populära onlinespelet Fortnite med, så hans mamma lade ut en efterlysning på Twitter. Och svaren kom in – bland annat från fotbollsspelaren Tobias Hysén och även ”Ninja”, en av världens största Fortnitespelare.

Under strecket
Publicerad

Tobias Hysén och Malte.

Foto: TT & Privat

Från "Fortnite".

Foto: Pressbild

Från "Fortnite".

Maltes mamma Ellen.

Foto: Privat

Tobias Hysén och Malte.

Foto: TT & Privat

Från "Fortnite".

Foto: Pressbild

Från "Fortnite".

Tobias Hysén och Malte.
Tobias Hysén och Malte. Foto: TT & Privat

I tisdags när Ellens son Malte, 10 år, kom hem från skolan konstaterade han att ingen av hans klasskamrater ville spela det populära videospelet ”Fortnite” med honom.

Kanske var det ingen ”stor grej”, kanske handlade det om olika spelkonsoler, resonerade Ellen.

– Det var mer ett konstaterande från Malte, att ”ingen vill spela med mig”, lite tråkigt att spela ensam. Han ska inte behöva ha det så, tänkte jag, berättar Ellen för GT.

1/2

Från "Fortnite".

Foto: Pressbild
2/2

Från "Fortnite".

Ellen vände sig till Twitter och lade ut en fråga om någon där ville spela med honom.

”Är det nån här som spelar Fortnite och skulle kunna tänka sig att spela lite ihop med min son? Mitt hjärta blöder när han kommer hem från skolan och berättar att ingen av killarna i klassen vill”, skrev hon.

Annons
Annons

Hennes tweet fick oväntade svar – av bland annat IFK Göteborgs anfallsveteran Tobias Hysén.

”Jag kan inte imorgon på dagen, men om din son vill spela imorgon kväll, så lovar jag att vi/jag/min son spelar med honom! Om ni vill kolla fotboll i Göteborg, så löser jag det också!! Säg åt din son att han är grym och att ingen ska säga nåt annat!!”

Tweeten nådde även den kända Fornite-spelaren ”Ninja” som svarade att han gärna ville spela med 10-årige Malte.

Fortnite-spelaren som går under signaturen ”Ninja” är en amerikansk så kallad Twitch-streamer, alltså en person som under pågående spel kommenterar och filmar sig själv över livevideo-sajten Twitch. Han är den populäraste streamern på sajten.

Stöd kom även från spelare i Sverige. Fornitespelaren Wildcard Povsy från Göteborg svarade att även han ville ställa upp och spela.

Annons
Annons

Maltes mamma Ellen.

Foto: Privat

Responsen på Ellens tweet har blivit mycket stor och många har twittrat sitt stöd. Tweeten hade haft 332 000 visningar på fredagen när SvD ringde henne.

– Det har varit alldeles fantastiskt, responsen har varit alldeles överväldigande. Det var helt oväntat att så många skulle svara, jag hade kanske väntat mig några stycken svar, säger hon.

Maltes mamma Ellen.
Maltes mamma Ellen. Foto: Privat

På frågan om Malte hade hunnit spela med Ninja ännu så svarade Ellen att hon inte trodde det, sonen hade mest varit i skolan. Men Ninjas vänförfrågan hade överraskat.

– Var det verkligen Ninja, på riktigt? hade Malte frågat.

Under onsdagen blev hon tvungen att stänga av telefonen som plingade hela tiden av alla tweets. På fredagen fortsätter inläggen att komma in.

– Den finaste tweeten fick jag i dag, den kom från en man som skrev att Ninjas svar -Sending friend request now-, hade fått honom att ta ett samtal med sitt barn om inkluderande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons