Annons

119 kineser gripna för telefonbedrägeri

Kambodjansk polis har gripit 119 kinesiska medborgare för telefonbedrägerier. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.
Kambodjansk polis har gripit 119 kinesiska medborgare för telefonbedrägerier. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild. Foto: AP/TT

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad

Kambodjansk polis har gripit 119 kinesiska medborgare i huvudstaden Phnom Penh misstänkta för telefonbedrägerier mot personer i Kina och Taiwan.

Telefonbedrägerier mot kinesiska och taiwanesiska medborgare är ett växande problem och flera av bedragarna har öppnat callcenter i Phnom Penh. Det handlar både om bedrägerier där offren pressas på pengar eller på annat sätt luras att föra över pengar till bedragarna, enligt kambodjanska myndigheter.

Kambodjansk polis samarbetar med kinesiska och taiwanesiska myndigheter för att komma åt bedragarna som ofta befinner sig i landet på turistvisum.

I mars greps 100 personer i en insats mot ett callcenter i huvudstaden Phnom Penh. Sedan 2011 har över 800 personer gripits och utvisats för bedrägerianklagelser, men tillslagen har också fått viss kritik från Taiwan eftersom de som grips utvisas till Kina för att ställas inför rätta och inte till Taiwan.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons