Annons

Kändisarna som stödjer Clinton och Trump

Hillary Clinton och Donald Trump.
Hillary Clinton och Donald Trump. Foto: AP

Katy Perry, Bon Jovi och Beyoncé backar alla Clinton och har setts på hennes senaste valmöten. Men det finns även de som stödjer Trump: ”Jag älskar det Trump säger”. Läs om de artister, kändisar och stjärnor i USA som är helt öppna med vilka politiker de vill se som nästa president.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Under ett möte i Cleveland

Foto: Matt Rourke / TT / NTB ScanpixBild 1 av 1

1 / 29

Först ut är några av Clintons supportrar:

Lena Dunham, Jay Z och George Clooney håller alla på Hillary Clinton. Här följer de kända namn som vill se en demokratisk president och efter det 18 kändisar som håller på Donald Trump samt några som vill se en annan republikansk kandidat i Vita huset.

Jay Z vill ha Clinton som president

Under ett möte i Cleveland
Under ett möte i Cleveland Foto: Matt Rourke / TT / NTB Scanpix

Stjärnorna har ryckt in i sluttampen för att hjälpa Clinton vinna valet. Vid ett möte på fredagen i Cleveland stod både Beyoncé och hennes make rapartisten Jay Z på scenen och uttryckte sitt stöd för demokraternas presidentkandidat.

– Den här andra killen, jag har ingenting emot honom men hans politik delar oss och han kan inte bli min president, han kan inte bli vår president. När du splittrar oss så gör du oss svagare men vi är starkare tillsammans, sade Jay Z på fredagens valmöte.

Annons
Annons
Foto: Andy Kropa / TT NYHETSBYRÅNBild 1 av 1

2 / 29

Rockstjärnan uppmanar folk att rösta

Foto: Andy Kropa / TT NYHETSBYRÅN

En som stadigt visat sitt stöd för Clinton är rockstjärnan Jon Bon Jovi. Han har tidigare uppmanat folk att ge sig ut och rösta och att lägga sin röst på demokraternas presidentkandidat för att hjälpa ”Amerika på fötter” igen.
Helgen före valet väntades han delta i ett stort evenemang i St Petersburg i Florida tillsammans med demokraternas vice presidentkandidat Tim Kaine.

Annons
Annons
Foto: Danny Moloshok/APBild 1 av 1

3 / 29

Dunham håller på Hillary Clinton

Foto: Danny Moloshok/AP

Lena Dunham, en av tv-världens största stjärnor just nu håller på demokraten Hillary Clinton. Skaparen av ”Girls” har intervjuat Clinton och tycker att hennes generation borde få lära känna presidentkandidaten Clinton som person och inte enbart som "den politiska titan hon presenterar sig som i dag", säger Dunham.

Annons
Annons

Amal Clooney och George Clooney.

Foto: APBild 1 av 1

4 / 29

Paret Clooney samlar in pengar till Clinton

Amal Clooney och George Clooney.
Amal Clooney och George Clooney. Foto: AP

Skådespelaren George Clooney och hans fru, advokaten Amal Clooney, har även de valt Clinton som sin favorit. Paret har haft insamlingsevenemang i sitt hus i Los Angeles för att dra in pengar till den demokratiska kandidaten.

Annons
Annons

Beyoncé vid Super Bowl.

Foto: APBild 1 av 1

5 / 29

Kommer Clinton tjäna på Beyoncés stöd?

Beyoncé vid Super Bowl.
Beyoncé vid Super Bowl. Foto: AP

Beyoncé ansågs under 2014 av Time magazine vara världens mest inflytelserika människa och frågan om hennes betydelse har minskat sedan dess. Dock har hon hamnat i blåsväder efter det tydliga politiska ställningstagande hon tog med videon till ”Formation” som kryllar av referenser om de svartas kamp, bland annat till rörelsen ”Black lives matter”.
Beyoncé dök förra året upp på ett av Hillary Clintons insamlingsevenemang och för bara några veckor sedan dök Clinton oväntat upp vid en musikvideoinspelning. för att synas ihop med Beyoncé.
Men frågan är om Clinton tjänar på stödet från Beyoncé efter de protester som kringgärdat superstjärnan.

Annons
Annons

Kim Kardashian.

Foto: APBild 1 av 1

6 / 29

”Jag älskade att höra henne tala”

Kim Kardashian.
Kim Kardashian. Foto: AP

Kim Kardashian twittrade ut en selfie med Hillary Clinton vid en fundraiser för den demokratiska kandidaten i augusti 2015.

"Jag fick min selfie! Jag verkligen älskade att höra henne tala och höra hennes mål för vårt land”, skrev Kardashian vid ögonblicket.

Annons
Annons

Robert de Niro

Foto: Kin Cheung/APBild 1 av 1

7 / 29

Robert de Niro vill ha Clinton som president

Robert de Niro
Robert de Niro Foto: Kin Cheung/AP

Skådespelaren Robert De Niro berättade för The Daily Beast att Hillary Clinton har "förtjänat rätten att bli nästa president."

"Hon har förtjänat rätten att bli president för USA. Så enkelt är det. Och hon är en kvinna vilket är mycket viktigt eftersom hennes syn på saker och ting kan vara vad vi behöver just nu", säger Robert de Niro.

Annons
Annons

Katy Perry

Foto: APBild 1 av 1

8 / 29

”Jag har ett öppet sinne och en röst”

Katy Perry
Katy Perry Foto: AP

Den amerikanska artisteliten samlas kring Clinton. Katy Perry sjöng för Clinton på demokraternas konvent.

– Jag har ingen formell utbildning, men jag har ett öppet sinne och jag har en röst, sade Katy Perry på scenen.

Perry, en av de bäst säljande popartisterna och med fler följare på Twitter än president Barack Obama, har tidigare postat en bild på Instagram där hon poserar med Hillary Clinton. Hon har också erbjudit sig att skriva presidentaspirantens kampanjlåt.

Annons
Annons

9 / 29

Lady Gaga: ”Jag är med henne”

Lady Gaga har på Twitter visat sitt stöd för att USA ska få sin första kvinnliga president. ”USA behöver lite rock´n´roll”.

Annons
Annons

10 / 29

”Jag röstade precis på Clinton”

Via en hyllad och uppskattad selfie berättade skådespelaren Julianne Moore om sitt val av president. Just inflytelserika amerikanske kvinnor verkar lägga sin röst på demokraterna.

Annons
Annons

Scarlett Johansson.

Foto: APBild 1 av 1

11 / 29

”Clinton skulle bli en underbar president”

Scarlett Johansson.
Scarlett Johansson. Foto: AP

”Jag tror att Hillary Clinton skulle bli en underbar president. Kvinnor har ett annat perspektiv och en uppskattning av mänskligheten på grund av deras modersinstinkt”, sa skådespelaren Scarlett Johansson i en intervju.

Annons
Annons
Foto: Mary Altaffer/APBild 1 av 1

12 / 29

”Du står för allt jag vill ha hos en president”

Foto: Mary Altaffer/AP

”Du vet vilken supporter till dig jag är. Jag tror att du är så smart som man behöver vara, jag tror att du är kvalificerad och jag tror att du står för allt som jag vill ha hos en president", sa Ellen DeGeneres när Clinton besökte hennes talkshow.

Annons
Annons

Martin Shkreli

Foto: APBild 1 av 1

13 / 29

Här följer kändisar som håller på Donald Trump

”Hela familjen Trump har övertygat mig”

Martin Shkreli
Martin Shkreli Foto: AP

Martin Shkreli, känd i USA för att ha köpt upp ett medicinbolag och sedan chockhöjt priserna på cancermedicin, twittrade under det republikanska partiets konvent, " Republikanerna pumpar upp mig . Det går inte att motstå ...." Kort därefter Ivanka Trumps talade kom följande tweet, "Trump har absolut fått min röst. Hela familjen Trump har övertygat mig”. Shkreli blev i slutet av 2015 arresterad misstänkt för aktiebedrägeri.

Annons
Annons

Pete Rose

Foto: AP/Mark J. TerrillBild 1 av 1

14 / 29

”Snälla, gör USA bra igen”

Pete Rose
Pete Rose Foto: AP/Mark J. Terrill

Donald Trump verkar ha vunnit en del stöd inom de amerikanska sporterna. Pete Rose, en baseballegend och den som spelat flest matcher och har flest hits (ett baseballsslag) i den professionella ligan MBL, är hoppfull om att USA får Trump som president: ”Mr Trump, snälla gör så att USA blir ett bra land igen”, är hans stöd på Twitter. Även Richie Incognito, amerikansk fotbollspelare som gjort sig känd för en mobbing-skandal inom NFL, stödjer Trump. Paul O´Neill, före detta baseballstjärna i New York Yankees har i positiva ordalag yttrat sig om Trump.

Annons
Annons
Foto: Richard Shotwell/APBild 1 av 1

15 / 29

”Trump är lekfull och ärlig”

Foto: Richard Shotwell/AP

Den Oscarsvinnande skådespelaren Jon Voight som gjort sig känd som konservativ håller på Donald Trump: ”Han är en patriot och folket lyssnar på honom eftersom de vet att det är Trump som behövs nu”.
Jon Voight har även kallat Trump för ”rolig, lekfull och färgstark, men framförallt ärlig.

Annons
Annons

James Caan

Foto: APBild 1 av 1

16 / 29

”Det är en farlig värld och vi behöver en hök”

James Caan
James Caan Foto: AP

James Caan, skådespelare från bland annat Gudfadern, har sagt att USA behöver en hök vid rodret och har lagt sin röst på Trump. ”Det är farlig värld just nu och av de har att välja emellan så blir det Trump, om han lyckas hålla sitt ego i schakt och anställa bra folk”.

Annons
Annons
Foto: Jerry S. Mendoza/APBild 1 av 1

17 / 29

”Låt Trump driva USA som ett företag”

Foto: Jerry S. Mendoza/AP

Kid Rock, som tidigare stred för republikanen Mitt Romney har i tidningen Rolling Stone uttalat sitt stöd för Donald Trump. ”Jag diggar Trump – låt affärsmannen driva USA som ett företag”, säger rockartisten.

Annons
Annons
Foto: Owen Sweeney/APBild 1 av 1

18 / 29

”Ring mig, Trump!”

Foto: Owen Sweeney/AP

Countrystjärnan Loretta Lynn, en levande legend i Nashville som fortfarande vid 83 års ålder gör bra och kritikerrosade album. För Reuters berättar hon om sin favoritkandidat.

”Trump har vunnit min röst, Jag tror att han är den enda som kan få det här landet på rätt köl”, säger Lynn som säger att hon kan tänka sig att ställa upp i Trumps kampanj, bara han ringer.

Annons
Annons

Azelia Banks

Foto: IBLBild 1 av 1

19 / 29

”Trump är lika ondskefull som USA är”

Azelia Banks
Azelia Banks Foto: IBL

Azelia Banks, den amerikanska rapparen twittrade i februari om sitt stöd för Trump. Hon har förlorat hoppet om landet och tror Trump är den enda lösningen.

”Trump är den enda som verkligen har kraften att styra och göra stora förändringar. Hillary (Clinton) är alltför insyltad och Bernie (Sanders) har ingen tyngd”. Hon tillägger att Trump är ondskefull men att även USA är lika ondskefullt och därför behöver landet just honom.

Annons
Annons

Jesse James

Foto: Peter Kramer/APBild 1 av 1

20 / 29

”Jag kan verkligen skilja på ond och god”

Jesse James
Jesse James Foto: Peter Kramer/AP

Tv-kändisen Jesse James som lett flera reality-program på Discovery Channel i USA och tidigare varit gift med Sanda Bullock verkar inte vara osäker på var han står i den amerikanska politiken.

”När jag observerar denna man vet jag att han är perfekt att leda detta land. Jag kan verkligen skilja på ond och god. Denna person (Trump) är verkligen 'the real deal' och han kommer göra USA till ett bra land igen”

Annons
Annons
Foto: Evan Agostini/APBild 1 av 1

21 / 29

”Trump skakar om det här landet och får oss att vakna upp”

Foto: Evan Agostini/AP

Stjärnan från komediserien Skål, Kirstie Alley, har inte helt valt väg men har twittrat att hon ogillade hur ”60 minutes” intervjuade Donald Trump. ”Oavsett om man gillar Trump eller inte, så har han skakat om det här landet”. ”Jag vill ha en president som river upp saker och får oss att bli uppmärksamma igen”. Läs mer på Fox Business.

För bara några dagar sedan twittrade hon ut sitt fulla stöd till Trump: ”I endorse Trump, and i´m a woman”.

Annons
Annons

Ted Nugent.

Foto: APBild 1 av 1

22 / 29

”Trump är inte perfekt, men han ljuger inte som Clinton”

Ted Nugent.
Ted Nugent. Foto: AP

Ted Nugent, amerikansk sångare och gitarrist, är en känd republikan men även NRA-medlem och ivrig jaktförespråkare, och inte sällan ute och slänger sig med uppseendeväckande kommentarer. Nugent postade en långt inlägg på Facebook om sin kandidat och har nyligen påpekat att ”Trump är inte perfekt, men han är inte en lögnare på samma sätt Clinton.”

Annons
Annons

Mike Tyson

Foto: Rich Fury/APBild 1 av 1

23 / 29

"Jag vill se honom i Vita huset”

Mike Tyson
Mike Tyson Foto: Rich Fury/AP

Mike Tyson, tidigare världsmästare i tungvikt, vill se Trump i Vita huset. ”Jag vill se honom som president, låt oss pröva något nytt. låt oss driva USA som ett företag där inga färger ska betyda något", säger Tyson till Huffington Post.

Annons
Annons

Stephen Baldwin.

Foto: Evan Agostini/APBild 1 av 1

24 / 29

Sparkad av Trump två gånger – ändå hyllar han republikanen

Stephen Baldwin.
Stephen Baldwin. Foto: Evan Agostini/AP

Stephen Baldwin, skådespelare, som vid två tillfällen sparkats från Trumps tv-program "The Celebrity Apprentice," har sagt i en CNN-intervju att Trump skulle bli en ”fantastisk” president för att han inte är en politiker och därför inte bryr sig om vad andra tycker. Läs mer här.

Annons
Annons
Foto: Gus Ruelas/APBild 1 av 1

25 / 29

"En fantastisk kille”

Foto: Gus Ruelas/AP

Gary Busey, även han bortplockad från "The Celebrity Apprentice” hyllar inte oväntat den amerikanska företagsmagnaten: ”Han är en fantastisk kille, han är skärpt, snabb och kan vända USA efter de här åtta åren”. Gary Busey har stött det republikanska partiet sedan lång tid tillbaka.

Annons
Annons

Sarah Palin.

Foto: Paul Sancya/APBild 1 av 1

26 / 29

”Kan jag få ett hallelujah?”

Sarah Palin.
Sarah Palin. Foto: Paul Sancya/AP

Sarah Palin har inte helt oväntat uttryckt sitt stöd till Trump. I ett tal som den före detta guvernören och vicepresident-kandidaten höll i Iowa i början av 2016 lät det så här: "Trump är från den privata sektorn, och inte en politiker. Kan jag få ett halleluja? Han vet hur man leder. Så kom igen nu, Trump är på väg" sade hon till den exalterande folkmassan då.

Annons
Annons
Foto: Kim Kwang Hyon/APBild 1 av 1

27 / 29

”Vi behöver ingen politiker”

Foto: Kim Kwang Hyon/AP

Dennis Rodman, den tidigare NBA-proffset i basket, som fick sitt omdöme ifrågasatt efter en märklig relation med Nordkorea stödjer republikanerna.
”Vi behöver inte ännu en politiker, vi behöver en affärsman som Mr Trump!”

Annons
Annons
Foto: Paul A. Hebert/APBild 1 av 1

28 / 29

”Hoppas han går hela vägen”

Foto: Paul A. Hebert/AP

Flera stjärnor som sparkats från Donald Trumps tv-program The Celebrity Apprentice uttalar sitt stöd för honom, det verkar löpa som en röd tråd. Även den tidigare Hulken, Lou Ferrigno, hoppas att Trump går hela vägen till Vita huset. I den här videon redogör han för sin övertygelse.

Annons
Annons

Kenny Rogers

Foto: APBild 1 av 2
Foto: Todd Williamson/APBild 2 av 2

29 / 29

”Jag älskar vad han säger”

Kenny Rogers
Kenny Rogers Foto: AP

Countrylegenden Kenny Rogers har sagt att han beundrar Trump.

"Jag tror att hans problem är att han säger vad alla vill höra men han säger det inte på rätt sätt. Jag älskar vad han säger, måste jag erkänna. Han kan vara president och inte vara skyldig någon någonting och han är en av de få människor har pengar och modet att göra det”, säger Kenny Rogers som samtidigt säger att hans familjemedlemmar skrattar åt honom. ”De är demokrater och tänker rösta på Clinton”.

Ville bli Trumps vicepresident

Foto: Todd Williamson/AP

Tv-stjärnan Charlie Sheen verkar vara ombytlig när det gäller politisk inriktning. Han har kallat Trump för en ”skampåle för idiotin” och varnat för följderna för om Donald Trump skulle bli president. Men för inte så länge sedan hyllade han republikanen och ville bli USA:s vicepresident: ”Jag skulle bli Trumps VP 'in a heartbeat'", säger han.

Välkommen till en kväll om USA-valet den 20 oktober!accent.svd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons