X
Annons
X

22-åring erkänner stölden: ”Det är han som gjort det”

Bild från januari när rättegången mot 22-åringen inleddes.
Bild från januari när rättegången mot 22-åringen inleddes. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Andersson / Omni
Publicerad

Den 22-åring som misstänks ha stulit 1600-talsregalierna från Strängnäs domkyrka erkänner att han gjort sig skyldig till grov stöld, rapporterar SVT Sörmland.

– Det är han som har utfört stölden. Det ska inte rubriceras som ett försök, säger hans advokat Johan Eriksson i rättssalen.

Rättegången, som avslutas i dag, fick tidigare pausas efter att de försvunna regalierna hittades i en soptunna norr om Stockholm. Enligt Aftonbladet pekar nu bevisen mot ett kompisgäng norr om Stockholm. Ytterligare två män, en 24-åring och en 26-åring, häktades efter att regalierna återfunnits.

Annons
X
Eskilstuna-Kuriren direktrapporterar från rättegången (betallänk) ekuriren.se SVT Sörmland direktrapportar svt.se 22-åringen misstänks för samma brott som tidigare – nekar till brott aftonbladet.se Mannens dna har hittats på de stulna föremålen dn.se
Åklagaren: Resultaten från undersökningen talar extremt starkt för att dna:t kommer från 22-åringen tt.omni.se Dna från två personer säkrat på förstörda regalier (betallänk) ekuriren.se Förundersökningen om 26-åringen och de andra tre män som misstänks för inblandning pågår fortfarande svt.se
Utlåtandet om skadorna på upphittade regalier: Kronringen som helhet är deformerad tt.omni.se
Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X