Annons

Advokaten bad förövare beskriva sina kalsonger

Försvarsadvokaten till en misstänkt våldtäktsman ställde under en rättegång frågor till målsäganden om hur hennes trosor såg ut. Då tröttnade målsägandebiträdet, stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz, berättar hon i ett inlägg på Instagram:

Under strecket
Martin Mederyd Hårdh / Omni
Publicerad
Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT

**”Jag bad förövaren beskriva **sina kalsonger ingående i ett förhör och fick frågan vilken betydelse dessa har i målet. Mitt svar blev 'lika stor betydelse som min klients stringtrosor' herr ordförande.”

– Om en domare inte stoppar den typen av frågor till mina klienter måste jag fråga hur förövarens kalsonger ser ut, säger Massi Fritz till Expressen.

**Hon menar att det fortfarande **förekommer skuldbeläggning av offer i svenska rättssalar, där försvarsadvokater gräver fram detaljer gällande offrets klädsel, sexuella preferenser eller historia för att hålla dessa emot dem i våldtäktsmål.

– Det är ofta ett våldtäktsoffer upplever rättegången som en andra våldtäkt. En upplevelse som inte är acceptabel förstås, säger Massi Fritz.

”När det gäller just våldtäktsmål så går det väldigt långsamt och det händer lite som har med förändring att göra”expressen.seHyllas av följareaftonbladet.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons