Annons

AIK tappar mark i guldstriden – Dif jublar

Det blev ingen seger för AIK:s Henok Goitom (vänster) på Boras arena, här i kamp med Elfsborgs Sivert Heltne Nielsen.
Det blev ingen seger för AIK:s Henok Goitom (vänster) på Boras arena, här i kamp med Elfsborgs Sivert Heltne Nielsen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

AIK tappar mark i guldstriden. Efter oavgjort mot Elfsborg (1–1) ser nu guldet allt mer avlägset ut för de regerande mästarna från Solna.

Under strecket
Jonas Dagson / TT
Publicerad

AIK kom till Borås för ännu en måstematch. De låg fyra poäng efter Djurgården i toppen och ska Solnaspelarna ha en chans att utmana om guldet vara det seger som gällde.

Elfsborg har under hösten landat i ett allt tryggare spel och varefter första halvlek led började de rulla upp AIK och skapa målchanser. Långa perioder fick AIK inte låna bollen.

– Vi gör en bra halvlek. Vi har anfall på anfall, säger Gustav Henriksson till C More.

I andra halvlek fortsatte ställningskriget. AIK kom fram i flera snabba omställningar men det ville sig inte i det sista momentet, förrän i den 75:e minuten. Bollen kom in i straffområdet från högerkanten. Kolbeinn Sigthorsson skarvade vidare till en helt fristående Henok Goitom som från nära håll kunde slå bollen i mål.

Men Elfsborg reste sig. Knappt tio minuter senare slog Jesper Karlsson in bollen i straffområdet och ett passivt AIK-försvar lät Jonathan Levi snappa upp den och slå in den bakom en chanslös Oscar Linnér. Kvitterat.

I slutminuterna pressade AIK men fick inte till ett segermål. När det hettade till stod den unge målvakten Tim Rönning för några spektakulära parader.

Poängförlusten för AIK är kostsam – räkna med att 08-konkurrenten Djurgården jublar. Malmö och Djurgården har chansen att utöka gapet ner till Solnalaget och Hammarby flåsar i nacken och kan ta över tredjeplatsen vid seger mot Örebro på måndag. Var det tåget som lämnade perrongen?

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons