Annons

Åklagare yrkar dödsstraff för Khashoggimordet

Demonstranter utanför Saudiarabiens ambassad i New York. Åklagaren kräver dödsstraff för fem åtalade för mordet på Jamal Khashoggi. Arkivbild.
Demonstranter utanför Saudiarabiens ambassad i New York. Åklagaren kräver dödsstraff för fem åtalade för mordet på Jamal Khashoggi. Arkivbild. Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Den saudiska åklagaren yrkar på dödsstraff för fem av elva åtalade för mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Samtliga elva åtalade närvarade när rättegången drog i gång i Riyad.

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, som levde i USA, mördades när han besökte det saudiska konsulatet i Istanbul, Turkiet, den 2 oktober. Mordet misstänks ha beordrats av kronprins Mohammed bin Salman och har skadat landets internationella rykte och försämrat relationerna med väst. Saudiarabien hävdar i sin tur att mordet utfördes på eget bevåg av de åtalade, utan order ovanifrån.

Khashoggis kvarlevor har ännu inte hittats och Turkiet har velat få de misstänkta utlämnade för att i stället åtalas där, vilket har avvisats från saudiskt håll.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons