Annons

Åklagaren: Skjutningen i Mölnlycke sticker ut

Polisens tekniker arbetar på platsen utanför en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg där en skottlossning inträffade på lördagskvällen.
Polisens tekniker arbetar på platsen utanför en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg där en skottlossning inträffade på lördagskvällen. Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Louise Cassemar / Omni
Publicerad

Skottlossningen i Mölnlycke under lördagen där sju personer skadades skiljer sig från den senaste tidens skjutningar i landet, säger åklagaren Karl-Erik Esbo till Ekot.

– För det första sker det i ett helt annat område. Sen är de individer och grupper som är inblandade inte sådana som vi förknippar med de andra gängen som skjutit på varandra, säger han.

12 män har anhållits skäligen misstänkta för inblandning i skottlossningen. Tidigare har GP rapporterat att orsaken till händelsen tros vara en konflikt mellan en Hells Angels-gruppering och den kriminella konstellationen som polisen brukar benämna som 435-gänget.

Senaste klockan 12 på onsdag måste åklagaren besluta om de anhållna ska begäras häktade, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons