Annons

Åklagaren vill skjuta upp Kindbergs rättegång

Åklagaren vill skjuta upp rättegången mot Daniel Kindberg för att kunna hålla fler förhör. Arkivbild.
Åklagaren vill skjuta upp rättegången mot Daniel Kindberg för att kunna hålla fler förhör. Arkivbild. Foto: Robert Henriksson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Åklagaren vill senarelägga rättegången mot Östersunds FK:s tidigare klubbordförande Daniel Kindberg och två andra män som misstänks för grov ekonomisk brottslighet. Åklagaren Niklas Jeppsson lämnade på onsdagen in ny bevisning till tingsrätten i Härnösand och har begärt mer tid för att kunna förhöra personer som för närvarande befinner sig i Spanien.

Kindberg och de två andra männen misstänks ha använt falska fakturor och sina nyckelpositioner i fem olika företag för att flytta pengar till fotbollsklubben. Totalt handlar det om förluster på omkring 15 miljoner kronor som enligt åklagaren har drabbat det kommunala bostadsbolaget Östersundshem och företaget Fältjägaren.

Enligt tingsrättens plan skulle huvudförhandlingen i målet inledas den 24 april. Jeppsson anser att det är mindre lämpligt att börja då, men skriver till tingsrätten att han ändå är beredd att hålla sin sakframställan på utsatt datum.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons