Annons

Aktietips: Köp SSAB och Latour – men sälj Haldex

Köpläge i ståltillverkaren som vänder trenden. Det menar analysföretaget Investtech som identifierat ett trendbrott under den senaste månaden.

Under strecket
Publicerad

Ståljätten SSAB:s anläggning i Luleå.

Foto: Gustav Sjöholm/TTBild 1 av 2
Bild 2 av 2

1 / 3

Ståljätten SSAB:s anläggning i Luleå.
Ståljätten SSAB:s anläggning i Luleå. Foto: Gustav Sjöholm/TT

SSAB

SSAB A har brutit taket i den fallande trendkanalen på medellång sikt vilket antyder att det skett ett positivt skifte i hur investerare bedömer bolagets ekonomiska utsikter. Enligt Investtechs forskning förbättras utsikterna för uppgång i och med trendbrottet. I genomsnitt har dessa aktier följts av en kursutveckling som motsvarar börssnittet under efterföljande tre månader. Detta jämfört med två procentenheters genomsnittlig underavkastning för aktier inne i fallande trendkanaler.

Ännu har inte motståndet strax under 42 kronor passerats. Här kan det finnas investerare som väljer att sälja. Samtidigt kombineras bottnar ned till cirka 39,40 kronor med hög volym vilket kan stärka dessa. Därmed kan dagens kurs vara en bra ingångskurs.

Investtechs rekommendation: Svagt köp.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 3

Latour

Latour B ligger i stigande trendkanaler på både kort och medellång sikt vilket indikerar att optimismen varit stadigt tilltagande sedan en tid tillbaka. Enligt Investtechs forskning ger trendkanalerna goda utsikter för fortsatt uppgång och trendbilden stärks samtidigt av positiv volymbalans som innebär att kursen stigit på dagar då likviditeten varit hög och fallit på dagar då likviditeten varit låg.

Efter en rekyl ned från taket i trendkanalen så steg kursen på hög volym under onsdagen. Detta indikerar att aggressiviteten hos köparna tilltagit. Dagens kurs kan vara en bra ingångskurs.

Investtechs rekommendation: Köp.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 3

Haldex

Haldex ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och signalerar med det fortsatt svag kursutveckling. Utöver trendbilden har aktien utlöst en säljsignal från en dubbeltopp-formation, identifierad av Investtechs algoritmer på både medellång och lång sikt. Att formationen identifierats på lång sikt utgör den främsta varningssignalen sett till Investtechs statistik.

Brottet genom den tidigare stödnivån, som utlöst säljsignalen, skedde på hög handelsvolym. Det förstärker signalen och indikerar att osäkerheten tilltagit. Samtidigt är RSI-värdet lågt vilket skvallrar om ett svagt momentum i aktien.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons