Annons

Äldre kan luras efter krav på underskrift

Telekområdgivarna varnar om att telefonförsäljare redan börjat använda digitala avtal på ett sätt som inte alls ger möjlighet till eftertanke. Personen på bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild.
Telekområdgivarna varnar om att telefonförsäljare redan börjat använda digitala avtal på ett sätt som inte alls ger möjlighet till eftertanke. Personen på bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild. Foto: Per Larsson / TT

Människor luras in i skriftliga avtal med påstridiga telefonförsäljare.

Den första september träder en lagändring i kraft som skulle hjälpa och uppmana till eftertanke – men i praktiken kan den få helt motsatt effekt.

Under strecket
TT
Publicerad

Om telefonförsäljarens erbjudande låter lysande och du bestämmer dig för att slå till måste du från och med den första september skriftligen bekräfta att du verkligen går med på att köpa produkten eller tjänsten. Förhoppningen är att det nya kravet ska skydda konsumenten genom längre betänketid och chans att reflektera kring köpet, till skillnad från de snabba beslut som muntliga avtal kan locka till.

– Det är ett bra syfte, men bieffekten blir att när man väl har signerat ett avtal så sitter man betydligt mer fast i det än om det bara finns muntligt, säger Mattias Grafström, vd för organisationen Telekområdgivarna.

Majoriteten av de som luras är äldre personer, enligt Grafström. Han säger att alldeles för många litar på säljaren och inte läser igenom avtalen innan de skriver under. Man sätter en tilltro till att det som utlovas muntligt är samma sak som står skriftligt.

– Och så är det ofta inte. Det finns försäljare som använder det nya kravet för att lova guld och gröna skogar i telefonsamtalet, sedan skickar de över ett helt annat avtal, säger Mattias Grafström

Strax efter att de skickat avtalet, ringer försäljaren upp igen och stressar konsumenten till att underteckna.

– "Nu har jag skickat över avtalet, nu kan du bara bläddra längst ner och klicka i den gröna rutan", säger dem, berättar Grafström.

Konsekvensen kan bli att man då signerat ett avtal som det står något helt annat i, än det man fått förklarat för sig på telefon. Sedan går det så lång tid innan man får den första räkningen att fristen för ångerrätt hinner passera.

– Det har alltså blivit ännu viktigare att läsa igenom alla avtal, innan man bestämmer sig, säger Grafström.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons