Annons

Äldreomsorgsföretag krävs på två miljoner

De brister som upptäckts för en tid sedan på ett äldreboende i Östersund har enligt kommunen inte åtgärdats och därför krävs företaget Förenade Care på en sanktionsavgift på två miljoner kronor. Arkivbild.
De brister som upptäckts för en tid sedan på ett äldreboende i Östersund har enligt kommunen inte åtgärdats och därför krävs företaget Förenade Care på en sanktionsavgift på två miljoner kronor. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT
Under strecket
TT
Publicerad

De brister som upptäckts för en tid sedan på ett äldreboende i Östersund har enligt kommunen inte åtgärdats och därför krävs företaget Förenade Care på en sanktionsavgift på två miljoner kronor, enligt Kommunalarbetaren.

Kommunen anser att avvikelser inte har rapporteras och att det saknas rutiner för det. Det utförs heller inte promenader och sociala aktiviteter enligt plan och det finns allvarliga brister i dokumentationen samt brister i hur en del omsorgsuppgifter utförs.

Kommunen pekar på hög personalomsättning och otillräcklig kompetens och kräver omedelbara åtgärder utöver sanktionsavgiften på två miljoner kronor.

Christer Henriksson, vd för Förenade Care, tycker att det är anmärkningsvärt att bristerna inte åtgärdats. En delegation skickas till Östersund, personalen ska snabbutbildas och företaget ska göra sitt bästa för att få ordning på verksamheten, säger Henriksson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons