Annons

”Alla vet vad de ska göra”

Tydligheten. Enligt Elmar Bjarnason är det Islands grund till EM-succén. – Alla vet precis hur de ska göra, sade han efter 2–1 i åttondelsfinalen mot England.

Under strecket
TT
Publicerad

Fyra och ett halvt års arbete med förbundskaptensduon Lars Lagerbäck och Heimir Hallgrímsson är vad Island visar upp i Frankrike.

Tillvägagångssättet har överraskat större fotbollsnationer som Portugal och Österrike.

Allra senaste i raden: England, som i åttondelsfinalen på Allianz Riviera i Nice inte hittade något motmedel till Islands taktik.

– Det har hela tiden varit samma taktik, samma spelmönster. Alla vet sina roller. Alla löper för varandra, sade Elmar Bjarnason.

– Vi jobbar hårt som lag. Sedan är det svårt att bryta ner oss när vi spelar så jäkla bra defensivt. Och när vi väl fick upp bollen var vi farliga. Vi är duktiga på det vi gör, och vi är duktiga på att kontra.

Mot England behövde Island bara fjorton minuter på sig för att vända 0–1 till 2–1. Ragnar Sigurdsson rakade in kvitteringen och Kolbeinn Sightórsson satte segermålet bakom målvakten Joe Hart.

Segern gör nu att Elmar Bjarnason & Co tror på att EM-äventyret även kommer fortsätta efter kvartsfinalen mot Frankrike på Stade de France i Paris den 3 juli.

– Självklart. Vi har fått bra resultat mot stora nationer tidigare och det här ger oss tro, sade han.

– De har ett av världens bästa lag och jag tycker att de har starka individer än vad vi mötte i kväll (måndag). Det blir en hård match men tron på vårt lag är riktigt stort. Vi går för en vinst.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons