Annons

Amerikansk duo gör Broder Daniel-dokumentär

Snart släpps en amerikansk dokumentär om Broder Daniel. Arkivbild.
Snart släpps en amerikansk dokumentär om Broder Daniel. Arkivbild. Foto: FREDRIK PERSSON
Under strecket
TT
Publicerad

Inom kort släpps dokumentärfilmen "I'll be gone" om det ikoniska Göteborgsbandet Broder Daniel, rapporterar Göteborgs Posten.

Dokumentären görs av amerikanerna Sasha Hecht och Amelia Trask som utlovar "en 360-graders beskrivning av Broder Daniel".

Filmskaparna upptäckte Broder Daniel av en slump tack vare det svenska bandet Makthaverskan och dess skivbolagsrepresentant.

– De berättade kort historien bakom Broder Daniel och det lät intressant, när de sedan visade ett Youtube-klipp från avskedskonserten på Way Out West var vi helt fast, berättar Amelia Trask till GP.

Det blev startskottet på ett intensivt arbete med intervjuer med bland annat de före detta BD-medlemmarna Theodor Jensen och frontfiguren Henrik Berggren.

– Henrik har verkligen visat oss fullt förtroende och varit oerhört engagerad i att filmen ska bli så bra som möjligt, säger Amelia Trask.

Planen var att släppa filmen på Netflix, men nu siktar duon på att filmen ska visas på biografer i både USA och Sverige.

Dessvärre kvarstår ett ekonomiskt hinder – därför har filmskaparna startat en kickstarter-kampanj som pågår till den 11 november för att finansiera det sista finliret på filmen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons