Annons

Analys: Harris och Booker kan inte göra som Obama

Barack Obama 2008 / Cory Booker och Kamala Harris.
Barack Obama 2008 / Cory Booker och Kamala Harris. Foto: TT
Under strecket
Josefin Lundh / Omni
Publicerad

Det går inte att vinna det demokratiska primärvalet utan att vinna de svarta amerikanernas röster – och inför 2020 kommer sättet att locka till sig dem se helt annorlunda ut, skriver Washington Posts Eugene Scott i en analys.

Eftersom det är ett rekordstort antal icke-vita kandidater som ställer upp menar Scott att de kommer behöva göra mer för att särskilja sig än att bara luta sig på representation. ”Med flera kandidater kommer väljare att titta närmare på vad aktivister och medborgare i New Jersey och Kalifornien har att säga om Cory Booker och Kamala Harris tid som lagstiftare”, skriver han.

Nia-Malika Henderson skriver i en analys på CNN att sättet som Harris och Booker startat sina kampanjer skiljer sig från hur Barack Obama agerade inför 2008. ”Obamas svarthet var situationsanpassad, reserverad för svarta personer som förstod att ett växlande mellan koder var den enda vägen för den första svarta presidenten”, skriver hon, och fortsätter: ”Booker och Harris gör en annan bedömning.”

Eugene Scott: De svarta kandidaterna kommer att behöva särskilja sig inför svarta väljarewashingtonpost.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons