Annons

Andersson om Tour de Ski: "Väldigt positiv"

Blir det Tour de Ski för Ebba Andersson?

Den svenska skidstjärnan gav ett nytt formbesked när hon krossade motståndet i söndagens distanslopp i Östersund.

– Just nu känner jag mig väldigt positiv och optimistisk, säger hon i SVT.

Under strecket
Simon Sjöstrand / TT
Publicerad

Ebba Andersson imponerade i comebacken i Östersund. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TTBild 1 av 1

Ebba Andersson imponerade i comebacken i Östersund. Arkivbild.

Foto: Ulf Palm/TTBild 1 av 1
Ebba Andersson imponerade i comebacken i Östersund. Arkivbild.
Ebba Andersson imponerade i comebacken i Östersund. Arkivbild. Foto: Ulf Palm/TT

22-åriga Andersson fortsätter att imponera i comebacken efter sin knäskada. Stortalangen blev trea i lördagens sprint, där hon var överlägsen i kvalet men ramlade i finalen, och följde upp det med att krossa motståndet i masstarten över 15 kilometer i en mindre internationell tävling i Östersund. Andersson vann med nästan två minuters marginal ner till tvåan Moa Molander Kristiansen.

– Det var jättekul att få stå på startlinjen igen, jag är jätteglad över att vara tillbaka i tävling. Jag har jobbat stenhårt för att klara av det här, säger Andersson i SVT.

Sollefteååkaren har missat hela säsongen sedan hon ramlade och skadade höger knä under en löptur i november. Prognoser sade att hon skulle bli borta året ut, men 22-åringen – Sveriges främsta distansåkare förra säsongen – gjorde comeback tidigare än väntat och efter gårdagens sprint öppnade hon för att delta i Tour de Ski vid årsskiftet.

– Om vi bedömer att det är aktuellt så absolut, sade hon till Östersunds-Posten.

Andersson finns inte med i den svenska truppen till Tour de Ski, årets höjdpunkt i längdvärldscupen, men av hennes egna ord att döma kan det bli ändring på det.

Efter segern i Östersund var hon optimistisk.

Men:

– Jag har varit inne i en rehabprocess och det går mycket upp och ner. Det gäller att vara ödmjuk och inte ta något för givet. Just nu är jag bara glad över att vara tillbaka i tävlingssammanhang och känna att det fungerar, säger Andersson i SVT.

Tourpremiären i Lenzerheide, Schweiz, är bara sex dagar bort och de kommande dagarna blir avgörande.

– Först måste jag se hur knäet reagerar, sedan får vi göra en utvärdering tillsammans om hur jag ska lägga upp tävlandet framöver, säger Ebba Andersson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons