Annons

Andersson: "Gjorde mig ledsen och besviken"

Förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.
Förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild. Foto: Karin Wessl n/TT

Zlatan Ibrahimovic gick till hårt angrepp mot Janne Andersson.

Nu svarar den svenske förbundskaptenen.

– Det gjorde mig ledsen och besviken, säger han.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Det var i en intervju med Expressen tidigare i veckan som Ibrahimovic bland annat kallade landslaget för en sekt och menade att Janne Andersson visat ovilja mot att ta ut spelare av utländsk härkomst.

Ord som tog hårt på den 57-årige förbundskaptenen.

– Det gjorde mig ledsen och besviken att jag fick det här från en gammal landslagsspelare, dessutom på felaktiga faktaunderlag, säger Janne Andersson på en presskonferens inför EM-kvalmatchen borta mot Malta.

Han fortsätter:

– När det här kom fram kände jag, att vi 2019 ska hålla på och prata om sådana här grejor, att det är jättetråkigt att det blir en fråga kring landslaget. Själv har jag ju värderingar och en syn där jag absolut inte tittar på de här grejorna, så klart. Det har jag varit väldigt tydlig med. Utifrån det perspektivet blev jag ledsen. Det gjorde lite ont, eftersom jag som människa och ledare är väldigt tydlig med vad jag står för. Det är fullständigt självklart för mig hur man värderar människor och då ingår absolut inte de här grejorna.

Janne Andersson har ingen aning om varför Ibrahimovic sade som han sade.

– Jag pratade med Zlatan för snart 3,5 år sedan senast. Det får du fråga honom om.

Andersson berättar också att han har fått en hel del reaktioner från människor nära sig.

– Folk som känner mig och har jobbat med mig, gamla tränare, spelare, kompisar, familj, tycker ju inte att det här är speciellt sympatiskt, så kan jag säga. Jag har känt ett enormt stöd från jättemånga som har hört av sig. Jag känner mig väldigt trygg i mitt ledarskap och den personen jag är och hur jag jobbar med de här frågorna. Därför är det så främmande att behöva diskutera det här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons