Annons

Andersson om Berg: "Glad för hans skull"

Marcus Berg bröt äntligen måltorkan.
Marcus Berg bröt äntligen måltorkan. Foto: Anders Wiklund/TT

Marcus Berg bröt äntligen måltorkan i landslaget och glädjen, från både honom själv och resten av landslaget, gick inte att ta miste på.

– Jag är glad för hans skull, säger förbundskapten Janne Andersson.

Under strecket
TT
Publicerad

Senast Marcus Berg gjorde mål i landslagströjan före matchen mot Spanien var i november förra året. Hans målform har diskuterats och hans startplats har ifrågasatts.

– Jag spelar inte för att bevisa något för folk som tvivlar eller inte tycker att jag gör saker bra. Jag spelar för laget, för mig själv och att ge tillbaka med ett mål är alltid kul, säger han.

Mot Spanien valde Janne Andersson som så många gånger tidigare att förlita sig på sin 33-åriga anfallare. Som levererade.

– Det är otroligt uppskattat från min sida att man får chansen. Jag vet vad jag gör bra, vad mina kvaliteter är och försöker spela därefter. Ibland lyckas man, ibland lyckas man inte, men det känns bra att vara med och bidra.

I den 50:e minuten slog Robin Quaison ett inlägg som Berg nickade mot mål från nära håll. Den spanska målvakten David de Gea reflexräddade, Emil Forsberg försökte trycka in returen och till slut hamnade bollen på nytt framför Berg som bara kunde sätta pannan mot bollen – hans mål första i EM-kvalet.

– Det är jättekul för Marcus del, inte bara för målet utan för att han får visa vilken bra anfallare han är. Jag är glad för hans skull, men jag är alltid glad när vi gör mål, säger Janne Andersson.

Bergs mål såg länge ut att räcka för svensk skrällseger på Friends arena. Men spanjorerna fick in en sen kvittering, och det var besvikelsen över det som Berg själv mest hade i tankarna när han fick kommentera matchen direkt efter slutsignal.

– Segt att vi inte kan ta en trea. Men ser man till chanser och så får vi nog ta 1–1, det kan vi inte klaga på. Men tråkigt när vi har ledningen och släpper in ett mål på övertid, på en fast situation, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons