Annons

Andersson osäker på nästa startelva

Lättare rehabiliteringsträning för att skaka av sig matchen, hemresa och lite vila. Sedan börjar spelarnas uppladdning inför nästa uppgift i VM-kvalet: Bulgarien.

– Vi ska komma väl förberedda, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Under strecket
TT
Publicerad
Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT

Ska man tro Anderssons kollega i Luxemburg, Luc Holtz, går landslaget mot tre nya poäng mot Bulgarien hemma på Friends på måndag. Luxemburg har inlett kvalet mot just Bulgarien och Sverige – och när Holtz jämförde lagen efter fredagskvällens 0–1-förlust mot svenskarna hemma på Josy Barthel-stadion var det klar fördel för Janne Anderssons mannar.

På frågan vilket lag Holtz tycker var bäst, svarade han utan att tveka:

– Utan diskussion Sverige. Jag är säker på att Sverige kommer att slå Bulgarien. Sverige hade ett varierat spel, var kreativa.

Andersson tog det uttalandet med en nypa salt.

– Tyvärr får ju inte han (Holtz) bestämma hur det går på måndag. Fotboll avgörs alltid på planen. Det såg vi inte minst här. Det gäller att göra bra saker och förbereda sig bra. Det ska vi göra inför Bulgarien-matchen. Jonas Thern har sett matchen (Frankrike–Bulgarien, 4–1 på Stade de France) och kommer till Stockholm och drar slutklämmen från den matchen. Sedan ska vi förbereda killarna och göra en bra match.

Annons
Annons

– Det är alltid roligt att höra från ett lag man mött att de upplever att man har varit bra. Det kan väl stärka självförtroendet lite och stärka känslan, men det är ju värt ganska lite när vi går ut och spelar på måndag vad Luxemburgs förbundskapten tycker, säger Andersson.

Han ville inte kort efter fredagsmatchen säga om han kommer att göra några ändringar i startelvan.

– Det vill jag nog sova på lite. Vi har en konkurrenssituation. Det är ganska jämnt mellan några spelare. Vi får se hur det är med skavanker och annat om jag gör några ändringar, men jag har inget klart i huvudet i alla fall.

Målvakten Robin Olsen fick en smäll, men enligt de första rapporterna var det inget allvarligt, enligt Janne Andersson.

Du tog ut Albin Ekdal. Var det för att han var trött eller för att du ville spara honom till måndagens match?

– Det var en kombination. Han var jättetrött. Vi får se vad det innebär till måndagens match. Han gnuggade på bra, det var tungsprunget så det var inte så konstigt om han tröttnade lite.

Frågan är också hur Andersson gör längst fram. Marcus Berg brände lägen friskt och John Guidetti var blek. Förbundskaptenen ville inte gå in på individuell kritik men konstaterade att han gärna ser att Berg gör mål om han får lika många chanser i nästa match.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons