Annons

En till visselblåsare kliver fram i Trumputredningen

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster /AP

En andra visselblåsare kliver fram i den pågående riksrättsprocessen mot USA:s president Donald Trump, rapporterar ABC News.

Under strecket
Publicerad

En andra visselblåsare kliver fram i den pågående riksrättsprocessen mot USA:s president Donald Trump. Advokaten som företräder den första visselblåsaren säger till ABC News att han också representerar en andra person.

Den andra visselblåsaren ska ha förstahandsinformation om vissa av anklagelserna som återfinns i det ursprungliga larmet.

Det ursprungliga dokumentet anklagade Donald Trump för att ha pressat utländsk makt till att utreda den politiska rivalen Joe Biden.

Enligt den första visselblåsarens anmälan, som offentliggjordes den 26 september, ska president Trump ha utövat påtryckningar mot Ukrainas president Volodymy Zelenskyj i syfte att få honom att utreda Joe Biden och dennes son Hunter Biden för korruption.

I en transkribering som har släppts av vita huset hörs Trump i ett samtal med Ukrainas president be om en ”tjänst”, och uppmanar honom därefter att utreda Biden-familjen. Bakgrunden är Bidens sons tidigare engagemang som styrelseledamot för ett ukrainskt olje- och gas bolag.

På torsdagen sa Donald Trump att hans administration även funderar på att be kinesiska ledare granska Hunter Bidens affärer i Kina.

Redan under fredagen rapporterade New York Times, med hänvisning till anonyma källor, att en andra tjänsteman i underrättelsetjänsten övervägde att lämna in en anmälan och vittna inför kongressen.

Huruvida den visselblåsare som nu kliver fram är samma person är inte känt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons