Annons

Andres Lokko: ”En snudd på perfekt housesingel”

Aktuella musiktips: En värdig efterföljare till ”Music sounds better with you”, en frusen Londonfilm, en episk singel kryddad med hippielyrik, ljuvlig lovers rock och en grimeartist som bjuder på etik, moral och kristen tro.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

1 / 5

1. DJ Koze – Pick up (singel)

Det här är ovanligt. Och tyskt. Jag vill nästan kalla det tidlöst. En snudd på perfekt housesingel i rakt nedstigande led från ”Music sounds better with you”. Koze samplar Gladys Knights röst från ”Neither one of us” och en liten hook ur Melba Moores discoklassiker ”Pick me up (I’ll dance)”.

För vuxna house-entusiaster är dessutom den väldigt smarta videon till ”Pick up” kanske det bästa som har hänt dansmusiken sedan Biceps rave-nostalgiska bildsättning av ”Glue”.

Annons
Annons

Nines

Bild 1 av 1

2 / 5

2. Nines - Crop circle (album/film)

Nines
Nines

Harleseden-rapparen Nines nya album ackompanjeras av en utmärkt halvtimmeslång novellfilm, regisserad och skriven av Nines själv. I biroller syns och hörs bland andra j Hus och Mostack och beter sig oemotståndligt småfruset i illa isolerade London-miljöer.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 5

3. Kamasi Washington – Fists of fury (singel)

Inspirationen från den så underskattade arrangören och soulproducenten Charles Stepneys livsverk vilar tyngre än någonsin över tenorsaxofonisten Washingtons djupt episka singel inför nya albumet ”Heaven & Earth”. Jag älskar hur han har axlat den kosmiska manteln från grupper som The Rotary Connection med ordlösa körer och små utbrott av andlig hippielyrik.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 5

4. Aleighcia Scott – Forever in love (album)

Först ville jag skriva några rader om nya Gang Gang Dance men så råkade jag lyssna på den älskvärda lovers rock-etiketten Peckings nya sångerska från Wales igen och så gick det inte alls att skriva om Gang Gang Dance längre. Ty de här nästan oförskämt vänliga reggae-balladerna utgör en alldeles för bedårande rockbukett för att riskera att falla i ögonblicklig glömska.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 5

5. Novelist - Novelist guy (album)

I skuggan av Kendrick Lamars Pulitzerpris är sydöstra Londons purunga Novelist redan grime-världens skickligaste textförfattare. Hans lyrik tar avstamp i så ovanliga teman som etik, moral och Novelists kristna tro. Och den hemsnickrat avskalade produktionen står aldrig i vägen för poesin, vilket förstärker kraften i varje rad med imponerande eftertryck.

Annons
Annons
Annons
Annons