Annons

Andres Lokkos tips på bästa musiken just nu

M.I.A.
M.I.A. Foto: James Shaw/REX/AOP

Efterlängtad återkomst av Beth Orton och El Perro del Mar, hawaiiansk disco och rysk modetrap. Här är den viktigaste musiken just nu.

Publicerad

1) Jorja Smith – Blue Lights (singel)

En väldigt fin liten r’n’b-ballad med subtila Dizzee Rascal-samplingar och smått uppgiven socialrealistisk höghuslyrik om att man i vissa fall, med luvan uppdragen, kanske måste springa om man ser de blinkande blåljusen på ett biltak närma sig.

Sarah Assbring.
Sarah Assbring. Foto: Claudio Bresciani/TT

2) El Perro del Mar – Breadandbutter (singel)

Sarah Assbrings återkomst är lika politisk som den är smittsamt modern popmusik. Den vackra videon hade för övrigt bara häromdagen världspremiär hos – var annars? – Vogue. Det är rock.

M.I.A.
M.I.A. Foto: FREDRIK PERSSON / TT

3) M.I.A. – Boom ADD (singel)

Ingen kanaliserar sin frustration och ilska rakt in i konsten utan att passera Gå som M.I.A. och lyckas samtidigt rimma ”The Beatles in the 60s” med ”Timbaland and Missy”.

4) Kwollem – Thugs Empathy (ep)

Grime blir inte vänligt bara för att Kwollem från Newham drar ner tempot och samplar soulstråkar eller en saxofon. Historierna förblir ögonblicksbilder från våldsamma council estates.

5) Low Jack – Lighthouse Stories (kommande album)

Tossig footwork-rytmik och en allmänt genreupplöst inställning till dansmusik gör den franske DJns tredje album till en ryckig liten hemmafest.

6) Aloha Got Soul: Disco, AOR & Soul in Hawaii 1979–1985 (antologi)

En alldeles underbar liten antologi som noggrant följer titelns pedagogiska innehållsdeklaration.

Mode av Gosha Rubchinskiy.
Mode av Gosha Rubchinskiy. Foto: Splash News / Splash, Photos: Event

7) FACE – Гоша Рубчинский (singel)

Aningen undermålig rysk trap av 18-årig mittbena som förbehålls hyllar designern Gosha Rubchinskiy (titeln är hans namn i kyrryliska bokstäver). What’s not to love?

8) Beth Orton – Moon (singel)

Jag är verkligen inte säker på om Fuck Buttons är det fulländade producentvalet för Beth Orton men jag blir nästan förvånansvärt glad av att bara höra hennes röst igen.

9) Japan Blues (producent)

Japan Blues har blivit ett namn jag ständigt letar efter. Howard Williamson gör under sitt artistnamn säsongens bästa mekaniska techno-remixer. Den här veckan har han konstruerat två för DJ Slyngshot.

10) M83 – Do it, try it (singel)

Djupt symfonisk teoripop med ett briljant housepiano och en melodi som ögonblickvis nästan tangerar det sena 1970-talets Jeff Lynne.

Annons
Annons

Sarah Assbring.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 3

M.I.A.

Foto: FREDRIK PERSSON / TT Bild 2 av 3

Mode av Gosha Rubchinskiy.

Foto: Splash News / Splash, Photos: Event Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons