Annons

Anna Efraimsson tar över på scenen MDT

Anna Efraimsson blir MDT:s nya chef från årsskiftet.
Anna Efraimsson blir MDT:s nya chef från årsskiftet. Foto: Emma Berggren

MDT (Moderna dansteatern) i Stockholm får ny teaterchef. Anna Efraimsson tillträder den 1 januari 2020.

Under strecket
Publicerad

MDT är bekant mark för Anna Efraimsson. Ett av hennes första arbeten var som press- och publikansvarig på dåvarande Moderna dansteatern (senare omdöpt till MDT). Hon har även varit inblandad i produktioner på scenen på Skeppsholmen i Stockholm.

Anna Efraimsson har skiftat mellan roller som curator, producent, handläggare, lärare och dramaturgi. Sedan 2014 är hon lektor i koreografi med inriktning på curatoriella praktiker, och sedan 2016 prefekt vid Institutionen för dans på DOCH/Stockholms konstnärliga högskola. Sedan 2014 driver hon också den experimentella verksamheten The Blob.

Efraimsson är utbildad på Kulturvetarlinjen vid Stockhoms universitet, Études théatrâles vid Sorbonne i Paris och på Icpp, Institute for Curatorial Practice in Performance vid Wesleyan University i USA. Hon har tidigare arbetat vid The Kitchen, Kulturhuset, Konstnärsnämndens internationella dansprogram, Mossutställningar, Perfect Performance med flera.

Hon har även startat det feministiska nätverket W.I.S.P. med Sandra Medina, Tove Sahlin och Johanna Skobe.

“Jag är mycket glad över att få förtroendet att leda MDT. Det är ett drömjobb för mig. Jag vill förvalta och utveckla teatern som en unik nationell och internationell experiment- och mötesplats för dans och koreografi med stark konstnärlig lyskraft, där konstnärerna står i centrum.”, säger Anna Efraimsson i ett pressmeddelande.

Hon efterträder Danjel Andersson som tidigare i år gick över till Dansehallerne i Köpenhamn.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons