Annons

Annelie Gardell slutar som chef för Dansens hus

Annelie Gardell slutar efter sex år som teaterchef på Dansens hus.
Annelie Gardell slutar efter sex år som teaterchef på Dansens hus. Foto: Andreas Johansson

Ett jobb som danschef blir ledigt när Annelie Gardell slutar vid årsskiftet efter sex år som teaterchef för Dansens hus i Stockholm.

Under strecket
Publicerad

– Jag är stolt över den utveckling som vi genomfört här på Dansens hus under mina sex år. Vi har idag en stor, trogen publik och dessutom en stabil ekonomi. Båda dessa är en garant för att huset kommer att kunna fortsätta att blomstra i framtiden, säger Annelie Gardell i ett pressmeddelande. 

Annelie Gardell avslutar sitt arbete på Dansens hus sista december i år då hennes nuvarande treåriga förordnande går ut. Hon är den fjärde chefen sedan Dansens hus öppnade 1991.

– Ett av mina uppdrag har varit att skapa förtroende hos en större publik för att upptäcka kraften i den samtida dansen som konstart. Efter de senaste säsongernas utsålda hus känner jag att det har lyckats. En stark drivkraft har varit att leta efter nya internationella konstnärskap att presentera för den svenska publiken, fortsätter Gardell, som tog över ledarskapet efter Virve Sutinen 2014.

Tidigare har dessutom meddelats att Danjel Andersson, konstnärlig ledare för MDT (före detta Moderna dansteatern) i Stockholm, har rekryterats till Dansehallerne i Köpenhamn där han börjar leda verksamheten den 1 maj. Hans efterträdare på MDT är inte utsedd ännu.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons