Annons

Parterna återupptar förhandlingarna

Förhandlingarna mellan Svensk Pilotförening och flygbolaget SAS har återupptagits, efter att de legat nere sedan i söndags.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Johan Nilsson/TTBild 1 av 1
Foto: Johan Nilsson/TTBild 1 av 1
Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi träffar Pilotföreningen just nu och under eftermiddagen kommer vi att samtala med arbetsgivaren, säger Bosse Andersson informationsansvarig på Medlingsinstitutet.

Förhandlingarna mellan Svensk Pilotförening och SAS strandade helt i söndags kväll. Pilotföreningen tackade då nej till medlarnas bud för andra gången.

I dag har 240 flygavgångar ställts in och det innebär att de 25 500 resenärer som drabbas får ta sig till sina tilltänkta destinationer på andra sätt. SAS fortsätter att jobba för högtryck. I alla fall på marken. Medarbetare från olika delar av organisationen försöker även att hjälpa resenärer att, trots strejken, nå sina resmål.

– Vi har satt in alla tillgängliga resurser och gör allt vi kan för att hjälpa till, säger Anna Kansell på SAS pressjour.

Uppmaningen till resenärerna är fortfarande att hålla sig uppdaterade via SAS hemsida och sociala medier. Och att inte åka ut till Arlanda.

– En del tror att de ska få snabbare hjälp om de åker dit, men det stämmer inte. Vi har även där extrapersonal som försöker hjälpa till men det går inte snabbare där. Det blir i stället lite kaosartat och kanske större frustration hos resenärerna, säger Anna Kansell.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons