Annons

Anställda motsätter sig öppning av Disneyland

Entrén till Disneyland i Anaheim i Kalifornien är låst.
Entrén till Disneyland i Anaheim i Kalifornien är låst. Foto: Jeff Gritchen/AP/TT

Personalen på Disneyland i Kalifornien, USA, anser inte att det är säkert att återöppna den stora nöjesparken som planerat den 17 juli.

Under strecket
TT
Publicerad

Omkring 17 000 anställda, representerade av flera fackförbund, skriver i ett brev till Kaliforniens guvernör Gavin Newsom att Disneyland inte är redo att öppna. Även California Adventure Park ingår i parkområdet.

"Tyvärr, trots intensiva samtal med bolaget, är vi fortfarande inte övertygade om att det är säkert att återöppna parkerna", skriver de samlade fackförbunden.

Diskussioner om hur nöjesområdet ska kunna öppna igen har pågått mellan Disney och fackförbunden sedan mitten av mars, då verksamheten stängde på grund av coronapandemin. En talesperson för Disney säger att bolaget sätter säkerheten för sina arbetare och gäster främst.

– Vi ser fram emot en fortsatt dialog med våra fackförbund gällande de omfattande rutinerna för hälsa och säkerhet, säger talespersonen.

Kaliforniens lokala hälsodepartement har meddelat att nöjesparker får öppna först när delstaten når det tredje och sista steget i återöppningsplanen. Just nu befinner sig Kalifornien endast i fas två. Myndigheten ska sätta upp vilka riktlinjer nöjesparker måste följa för att begränsa smittspridning, men har ännu inte meddelat när dessa kommer.

Disney planerar att återöppna Walt Disney World-parken i Florida den 11 juli. Alla besökare kommer då att tvingas bära ansiktsmask och få sin temperatur kontrollerad.

I Kalifornien har drygt 5 400 personer avlidit i covid-19, varav drygt 3 300 i området runt Los Angeles och Anaheim, där Disneyland ligger.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons