Annons

Anställda träder fram mot anklagade läkaren

Hot om förtalsanmälan, obehag på arbetet och en känsla av att inte bli trodda. Fyra kvinnor som larmade Södersjukhuset om sexuella trakasserier träder nu fram och är kritiska mot hur deras anmälan hanterats.

– Vi kan inte ha den här typen av strukturer som inte fungerar, vi måste få ägna oss åt patientarbete, säger sjuksköterskan Anna Leijon.

Under strecket
Publicerad

Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 2

Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2

Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 1
Efter reklamen visas:
De vågade larma men hotas av förtal.

Kylan är sträng på Södermalm i Stockholm. Utanför Södersjukhusets akutmottagning står fyra av de sju kvinnor som för nästan exakt ett år sedan larmade om en manlig kollegas beteende och krävde åtgärder i rådande strukturer på sjukhuset, som handlingsplaner och kraftfullt agerande mot sexuella trakasserier.

De hade uppmanats av chefer att skriva ett brev om sina erfarenheter, vilket de gjorde.

Men i stället för att de fick gehör för problemen de lyfte fram, så upplevde de att allt vändes emot dem.

Som SvD tidigare berättat så läckte den högste verksamhetschefen på akuten deras namn direkt till den manlige läkare som anklagades av kvinnorna. Nu väljer de att träda fram.

Det är ju ingen som vill vittna mot en kollega, det är inte en önskvärd situation för någon.

– Det har gått upp och ner för mig, vissa dagar har jag känt en stor uppgivenhet, andra dagar bara ’nu jävlar’. Det har varit mycket fram och tillbaka känslomässigt, säger undersköterskan Susanne Lantz.

Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom.
Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom. Foto: Tomas Oneborg
Annons
Annons

De berättar om känslorna, att deras namn avslöjades för en kollega som de anklagade. De ville varna och de ville framförallt se en förändring, att åtgärder genomfördes så att anställda blev lyssnade på och att patienter inte drabbades.

– Nu vill vi berätta vår historia, vi har inte särskilt mycket att förlora på det. Vi vill inte att fler ska drabbas, det är viktigt att ta såna här frågor på allvar, säger Martina Stenbom, sjuksköterska, och är den enda av kvinnorna som i dag jobbar kvar på Södersjukhuset.

Under intervjun framkommer nya uppgifter om sjukhusledningens hantering. De upplevde att deras varningsbrev vändes emot dem.

– Det blev en väldigt obehaglig situation som skapade mycket otrygghet. Det blev hot om repressalier mot oss och hot om förtalsanmälan. Det var en bisarr situation. Vi blev ombedda av ledningen att komma med uppgifter, vi gjorde det vi ombads att göra, vi gjorde det för att skydda andra. Men det vändes emot oss, säger sjuksköterskan Geraldine.

– När nya vd:n Mikael Runsiö tillträdde så gick han ut och sa att det var nolltolerans mot sexuella trakasserier. Det var uppenbarligen inte ett välgrundat uttalande, säger Anna Leijon.

Brevskrivarna har utlovats en ursäkt för att deras namn lämnades ut till kollegan som de pekade ut.

– Urban Säfwenberg medgav felet, han skulle också ringa till oss samtliga och be om ursäkt, det var i april 2018. Det har inte hänt, så jag har ingen anledning att tro att något är annorlunda i dag, säger Anna Leijon, sjuksköterska.

Att en verksamhetschef läckte ut namnen på kvinnorna mot deras vilja har visserligen tagits på allvar, men inte förrän SvD granskat fallet. Södersjukhuset har backat och sagt att man brustit. Samtidigt säger vd Mikael Runsiö att han har fullt förtroende för sin verksamhetschef, trots det inträffade.

Annons
Annons

Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1

Å ena sidan en hög chef som säger att han uppfattat att han fick lämna ut namnen. Å andra sidan sju kvinnor som säger det motsatta - de gav aldrig sin tillåtelse att avslöjas för kollegan de pekade ut.

– Ord står mot ord, säger Mikael Runsiö till SvD.

Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom.
Susanne Lantz, Geraldine, Anna Leijon, Martina Stenbom. Foto: Tomas Oneborg

Men det svaret, menar Anna Leijon, är ett exempel på de svårigheter som finns när kvinnor anmäler.

– Det visar varför det är så oerhört svårt att vittna som kvinna. Det är ju ingen som vill vittna mot en kollega, det är inte en önskvärd situation för någon. Väljer man att göra det så har arbetsgivaren ett ansvar att visa respekt och mod att uppgifterna tas på allvar, säger Anna Leijon.

– Vi kan inte ha den här typen av strukturer som inte fungerar, vi måste få ägna oss åt patientarbete.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons