Annons

Seger: Smakar alltid väldigt bra med SM-guld

Rosengårds lagkapten Caroline Seger i mitten firar när SM-guldet är klart efter 1–1 hemma mot Vittsjö i den näst sista omgången av damallsvenskan.
Rosengårds lagkapten Caroline Seger i mitten firar när SM-guldet är klart efter 1–1 hemma mot Vittsjö i den näst sista omgången av damallsvenskan. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter tre raka säsonger utan guldsmak tog Rosengård hem Kronprinsessan Victorias pokal.

"Mesta mästarna" från Malmö kunde till slut fira sitt elfte SM-guld.

– Det smakar alltid väldigt bra med SM-guld, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Under strecket
Daniel Kihlström / TT
Uppdaterad
Publicerad

Det oavgjorda resultatet (1–1) hemma mot Vittsjö räckte för att Rosengård skulle säkra SM-guldet i den näst sista allsvenska omgången. Strax före klockan 17 bröt det stora guldjublet ut inför drygt 3 200 åskådare på Malmö IP.

– Det kändes som att det satt långt inne, men det är välförtjänt, säger landslagskaptenen Caroline Seger.

I fjol tappade Rosengård både SM-guldet och Champions League-platsen i den sista omgången. Piteå tog hem titeln och Malmöklubben fick se sig passerat av även Göteborg i den damallsvenska tabellen.

– Ända sedan förra året då vi tappade allt i sista matchen har vi börjat om och knutit näven. Vi har jobbat hårt och någonstans gjort det där lilla extra för att vi ska stå här i dag. En stor eloge till hela klubben, och alla spelare och ledare som har gjort det här tillsammans, säger Seger.

När Rosengård brände chansen att säkra guldet förra veckan (3–3) mot Linköping satt Seger på bänken hela matchen. Nu var mittfältsmotorn tillbaka på planen efter sin vadskada och fick se Anna Anvegård sätta 1–0. Vittsjös Alexandra Benediktsson kvitterade några minuter senare till slutresultatet 1–1.

Annons
Annons

TT: Hur har det varit under de här veckorna när ni har vetat om att ni kunnat säkra SM-guldet?

– Det har varit ganska avslappnat. Klart att alla har vetat vad som står på spel och man vill inte gärna gå en vecka till och vänta. Det har varit avslappnat men laddat, säger Seger.

Mittfältsveteranen har tidigare vunnit SM-guld med Linköping 2009, LDB Malmö (numera Rosengård) 2011 och med Tyresö 2012.

– Varje sådan här titel man vinner är speciell på sitt sätt. Det smakar alltid väldigt bra när man har vunnit. Det är alltid väldigt kul att få lov att uppleva detta och vara med om detta under sin karriär. Varje gång så njuter jag på olika sätt, säger 34-åringen.

Hon lämnade den europeiska storklubben Lyon sommaren 2017 och vände tillbaka till Sverige och Rosengård. Nu går kontraktet ut, men Segers agent är inne på slutfasen av kontraktsförhandlingarna med nära vännen och klubbens sportchef Therese Sjögran.

– Jag har pratat med Sjögran om att skriva tills jag är 64 år... (skratt). Nä, men det är snart klart. Det kommer att komma ett besked inom en snar framtid, säger Seger.

För den forna storspelaren Sjögran var det första SM-guldet som sportchef.

– Jag är mest lättad faktiskt. Jag kommer att vara glad senare. Just nu pustar jag bara ut. Det har varit mycket press i år. Vi satte ett stort tryck på oss med tanke på allt som hände i fjol, men vi fixade det, säger Sjögran.

Efter reklamen visas:
Seger: ”Smakar väldigt bra med SM-guld”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons