Annons

Apple sågar Spotify – underbetalar artister

Teknik- och mjukvarukoncernen Apple kritiserar den svenska streamingtjänsten Spotify för att underbetala artister och inte vilja dra sitt strå till stacken för marknadsplatsen App Store.

Direkt
Publicerad
Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek.
Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek. Foto: Lars Pehrson

Det skriver Apple i ett svar på Spotifys klagan om att bolagets utnyttjar en monopollik ställning, som lämnades in till EU-kommissionen tidigare i veckan.

"Efter att ha utnyttjat App Store för att bygga upp sin verksamhet med väsentlig omsättning från App Store-kunder vill Spotify nu behålla alla sina fördelar utan att betala för sig", skriver Apple.

"Samtidigt som de distribuerar musiken vi alla älskar ger de allt mindre tillbaka till de artister, musiker och låtskrivare som skapar den - ibland tar de till och med skaparna till rätten", skriver Apple.

Annons

Enligt Spotify har teknik- och mjukvarukoncernen utnyttjat sin dominans genom App Store för att ge fördelar åt Apple Music, Spotifys konkurrent.

Samma dag som Spotify vädrade sitt missnöje med Apple aviserade bolaget också ett samarbete med sydkoreanska Apple-konkurrenten Samsung.

Annons
Annons

Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons