Annons

Apple slår förväntningarna – men säljer färre telefoner

Apples vinst kommer in något bättre än vad analytikerna väntat sig i det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Även intäkterna kommer in över förväntan.

Under strecket
Direkt
Publicerad
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Bild 1 av 1
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP Bild 1 av 1
Efter reklamen visas:
Ekonomistudion Apple
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Apple minskar cirka 1 procent i efterhandeln då rapporten visar att försäljningen för iPhones var lägre än analytikernas förväntningar till följd av en minskad efterfrågan samtidigt som intäkterna överträffar förväntningarna för det första kvartalet.

Apples resultat per aktie uppgick till 3:89, att jämföras med väntade 3:83 dollar. Intäkterna blev 88,3 miljarder dollar, mot väntade 87,3 miljarder dollar.

Apple spår att intäkterna för räkenskapsårets andra kvartal blir i intervallet 60-62 miljarder dollar. Här var 65,9 miljarder väntat. Vidare spås en bruttomarginal i spannet 38-38,5 procent, mot väntat 39 procent.

Försäljningen för iPhone var 77,3 miljoner, väntat här var 80,2 miljoner.

Medelvärdet för försäljningspriset låg på 796 dollar, vilket var högre än förväntat och leder till slutsatser att iPhone X sålde relativt bra, medan de billigare versionerna inte var lika populära.

"iPhone X var den mest populära telefonen och sedan vi släppte den sent i november, har den efter varje vecka varit den telefon som sålt bäst", sade Apples vd Tim Cook i en intervju.

Det rapporterar Bloomberg News.

Apples kvartalssiffror (estimat enligt Thomson Reuters)

Omsättning: 88,3 Mdr usd
Väntat: 87 Mdr usd
I fjol: 78 Mdr usd

Vinst per aktie: 3,89 usd
Väntat: 3,86 usd
I fjol: 3,36 usd

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons