Annons

Arbetsdomstolen: Okej att flytta på semestrar

Semestrarna för barnmorskorna i Norrköping var redan beviljade och klara, men så körde det ihop sig med med schemaläggningen. Arbetsgivaren flyttade ledigheten för fem barnmorskor – helt okej, enligt Arbetsdomstolen i en vägledande dom som gäller alla yrkesgrupper.

Under strecket
Publicerad

Stopp för semestrar som redan beviljats och planerats. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 2

Domen gäller barnmorskor, men avser hela arbetsmarknaden, enligt SKL. Arkivbild.

Foto: Anders Ahlgren Bild 2 av 2

Stopp för semestrar som redan beviljats och planerats. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 1
Stopp för semestrar som redan beviljats och planerats. Arkivbild.
Stopp för semestrar som redan beviljats och planerats. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Domen upprör Vårdförbundet, som nu befarar massavhopp av vårdpersonal.

– Man kan fråga sig vilken planet de varit på i Arbetsdomstolen när det fattat det här beslutet, säger Johan Larson, vice ordförande i Vårdförbundet.

Sommaren 2014 gick det inte att få ihop sommarschemat på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Trots att semestrarna var beviljade och klara så fick ledningen inte ihop sommarschemat. Arbetsgivaren försökte få barnmorskorna att ta extrapass, men fick ändå inte ihop bemanningen. Då flyttades semestrarna för fem barnmorskor en månad innan de skulle börja.

Vårdförbundet har drivit frågan till Arbetsdomstolen, som nu gett arbetsgivaren rätt. I den vägledande domen slås fast att arbetsgivare får ändra redan beviljade semestrar om det kniper.

Annons
Annons

Domen gäller barnmorskor, men avser hela arbetsmarknaden, enligt SKL. Arkivbild.

Foto: Anders Ahlgren Bild 1 av 1

Medlemmarna är rasande över domen, berättar Johan Larson. Om andra arbetsgivare tar efter Vrinnevisjukhusets metod väntar fullt kaos, förklarar han, eftersom vården behöver göra allt för att attrahera arbetskraft.

– Skulle vi få se den utvecklingen så är det extremt oklokt. Jag skulle inte bli förvånad om det trillar bort ytterligare personal från vården på grund av den här domen.

Det pågår nämligen en vandring från vården till andra yrken just på grund av arbetsvillkoren, förklarar han.

– Det finns ju alternativ. Det är inte någon livegenskap att jobba i vården. Vi behöver helt andra signaler från arbetsgivaren, säger Johan Larson.

Anna Svanestrand, arbetsrättsjurist på Sverige kommuner och landsting (SKL) och ombud för arbetsgivaren i det aktuella målet, konstaterar att domen är vägledande för alla yrkeskategorier på arbetsmarknaden.

– Detta är en tolkning av semesterlagen, och den gäller alla yrken. Men mest gäller det yrken där det är svårt att få ihop semestrar för att verksamheten pågår året om, som i vården, säger hon.

Hon tycker att det är bra att det nu blivit klarlagt att arbetsgivare får flytta beviljade semestrar när det är nödvändigt för verksamheten på grund av oförutsedda händelser.

– Vi ser det som att Arbetsdomstolen har bekräftat det rättsläge som gällde sedan tidigare, det kom en dom 1983 där Arbetsdomstolen sa att en arbetsgivare bara blir skadeståndsskyldig om semestrar ändras utan fog.

I det aktuella fallet på Vrinnevisjukhuset hade arbetsgivaren gjort vad som krävdes för att försöka undvika att spräcka semesterplanerna, enligt Arbetsdomstolen.

Fast Vårdförbundet håller inte med. Arbetsgivaren kunde till exempel ha gett ordentligt mycket mer betalt till barnmorskorna för att de skulle ta extrapass.

– Att beviljade semestrar får tas igen när arbetsgivaren gjort så lite, det är verkligen ett effektivt sätt att rubba förtroendet mellan arbetstagare och rbetsgivare, säger Johan Larson.

Anna Svanestrand tycker dock att extrapassen gav ordentligt betalt.

– De betalade lika mycket för extrapassen 2011 och 2012, men den extra bonusen som fanns 2013 togs bort. Men de fick ändå 4500 per extra pass, säger Anna Svanestrand.

Domen gäller barnmorskor, men avser hela arbetsmarknaden, enligt SKL. Arkivbild.
Domen gäller barnmorskor, men avser hela arbetsmarknaden, enligt SKL. Arkivbild. Foto: Anders Ahlgren
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons