Annons

Kraftiga förseningar på Arlanda efter snöfall

Det ymniga snöandet har tvingat Arlanda att stänga en landningsbana.
Det ymniga snöandet har tvingat Arlanda att stänga en landningsbana. Foto: Johan Nilsson / TT
Under strecket
Publicerad

På grund av besvärligt väder med ymnigt snöfall stänger Arlanda flygplats flera banor. Enligt Sveriges Radios trafikredaktion kommer bara fyra flygplan i timmen att kunna landa, mot normalt 40 i timmen.

Enligt uppgifter till radiostationen kommer endast en bana hållas öppen fram till 18.30. Enligt SMHI kommer det snöfall som dragit in västerifrån, under kvällen att övergå i regn med början i södra delarna av landet.

– Det kommer vara en stökig kväll. Ska man ut och flyga så är det bra att hålla sig informerad om hur det ser ut, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia till Expressen TV.

– Det här påverkar all trafik som det ser ut just nu. Nu säger prognosen att det ska bli varmare grader senare under kvällen så vi får agera utifrån hur det ser ut. Vi hoppas att det ska avta så att vi får möjlighet att köra ikapp, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, till Expressen TV.

Vid 18-tiden försenade detta trafiken i snitt en och en halv timme. Swedavia uppmanar alla resenärer att hålla koll på trafikinformationen på Arlandas sajt.

– Det kommer vara en stökig kväll. Ska man ut och flyga så är det bra att hålla sig informerad om hur det ser ut, säger Åsa Öhman till Expressen TV.

Texten uppdateras.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons