Annons

Lisa Holm-åtal del i sorgearbetet

"Flickan är 165 cm lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon hade vid försvinnandet på sig en rosavit Henri Lloyd jacka, svarta Adidas-byxor eller jeans. Flickan hördes senast av igår kväll cirka klockan 18:30. Hon befann sig då i Blomberg, Kinnekulle".

Under strecket
TT
Publicerad

Två meningar ur ett polismeddelande den 8 juni klockan 14:11 med rubriken Olaga frihetsberövande.

Fem dagar senare, lördagen den 13 juni, meddelade polisen att Lisa Holm hittats död kvällen innan.

På fredag, efter drygt fyra månader, väcker vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm åtal mot den 35-årige man som suttit häktad misstänkt för mordet.

– Jag tror det är bra att få något slags svar på vad som hände, ja, oavsett vad som hände, säger Claes Björndahl, komminister i Källby församling, en ort bara några kilometer från platsen där 17-åriga flickan hittades.

TT: Kan åtalet till och med bli en del i ett sorgearbetet?

– Så är det naturligtvis. Detta finns i huvudet på folk fortfarande men det här blir som ett slags slutpunkt.

– Får man en förklaring till hur det faktiskt var och vad som hände, så tror jag många känner att det blir lättare att förhålla sig till framtiden, säger Claes Björndahl.

Få uppgifter har hittills läckt ut från den digra förundersökningen, och många frågor är ännu så länge obesvarade. Exempelvis varför just hon, Lisa Holm, mördades. Var det en slump eller var det en spontan handling?

– Vi släpper inget förrän protokollet blir offentligt, säger Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Den misstänktes hustru liksom lillebror, som båda ingått i förundersökningen men som avförts, har båda sagt nej till att komma till rättegången. Som nära anhörig har man rätt att avstå, rapporterar P4 Skaraborg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons