Annons

Attack mot bröllop i Irak – över 20 döda

Irakiska trupper i västra Mosul. Självmordsdådet mot en bröllopsfest i den irakiska staden Tikrit kan vara en avledningsattack som terrorgruppen IS står bakom. Men ingen har ännu tagit på sig dådet. Arkivbild.
Irakiska trupper i västra Mosul. Självmordsdådet mot en bröllopsfest i den irakiska staden Tikrit kan vara en avledningsattack som terrorgruppen IS står bakom. Men ingen har ännu tagit på sig dådet. Arkivbild. Foto: Khalid Mohammed /AP/TT
Under strecket
TT-Reuters
Publicerad

Minst 23 människor har mist livet sedan två sprängladdningar detonerat på en bröllopsfest i den irakiska staden Tikrit, cirka 14 mil nordväst om Bagdad.

Enligt vittnen var det självmordsbomber som detonerade.

Ingen organisation har ännu sagt sig ligga bakom dådet, men i november förra året attackerade den sunniextremistiska terrorgruppen IS Tikrit, och den närliggande staden Samarra i vad som sannolikt var en avledningsattack, eftersom irakiska trupper då hade påbörjat sin offensiv mot staden Mosul, som hölls av extremisterna.

I attacken i november dödades också över 20 människor. De senaste veckorna har irakiska regeringsstyrkor gjort stadiga framsteg och har tagit kontroll av viktiga byggnader i västra Mosul.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons