Mat & dryck

Bangkoks bästa matdestinationer

Trendiga studenthak, Michelinbelönade gatustånd och extravaganta lunchdestinationer – här är våra fem bästa tips till Bangkoks matscen.

Supanniga Eating Room

Foto: Supanniga Eating Room

På trendiga Supanniga Eating Room trängs hippa thailändare i 30-årsåldern med barnfamiljer och hungriga studenter. Inredningen för tankarna till en husbåt då de stora golv till tak-fönsterna erbjuder betraktaren en vacker vy ut mot den närliggande floden. Många väljer dock att äta uppe på taket – under kvällarna är det extra mysigt att höra stadens larm samtidigt som stjärnorna blinkar ovanför huvudet. Restaurangen, som håller en låg prisklass, är känd för sina kreativa smakkombinationer som gifter sig samman med traditionell thailändsk matlagning. På menyn finns allt från rökt fisk till bräserad melon. Vi slår ett slag för rätten Khao Krieb Nahm Jim, ångade risnudlar med kryddig räkdressing.

Annons

Adress:

160/11 Soi Sukhumvit 55 (Thonglor)
Klongton Nuea, Watthana, 
Bangkok 10110

Nai Mong Hoi Tod

Foto: Nai Mong Hoi Tod

Restaurang Nai Mong Hoi Tod, som belönats med utmärkelsen Bib Gourmand av Michelinguiden, ligger i Bangkoks Chinatown och är ett av stadens mest kända gatustånd. Hoi Tod betyder friterade ostron på thailändska och det är precis vad som serverats här de senaste 30 åren. Den mest kända rätten är ostronomeletten som helt klart är värd att vänta på! Slå dig ner på någon av de röda plaststolarna och insup atmosfären i väntan på en smaksensation du sent kommer glömma.

Adress:

539 Phlap Phla Chai Rd, Khwaeng Pom Prap,

Khet Pom Prap Sattru Phai,

Krung Thep Maha Nakhon 10100, Bangkok

Err

Foto: Err

På Err – som även den fått en Bib Gourmand av Michelinguiden – serveras traditionella thailändska rätter till ett bra pris. Restaurangen består av ett enda litet rum utan air condition, men vad gör väl det när maten smakar himmelskt! Smaker som vitlök, chili, soja, citrongräs och ingefära går som en röd tråd genom menyn och här kan vi sitta i timmar och beställa in tallrik efter tallrik. Allt till tonerna av töntiga thailändska såpoperor som går på repeat på den gamla tv:n i lokalen.

Adress:

394/35 Maha Rat Rd, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang,

Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Bangkok

Nahm

Foto: Nahm

Vackra restaurangen Nahm är en av Bangkoks finaste restauranger och passar lika bra för en extravagant lunch som för en helkväll. Restaurangen är en del av hotellet Como Metropolitan Bangkok och servicen är oklanderlig. Huvudrätterna är till för att delas hela sällskapet sinsemellan och de inkokta räkorna är inte att leka med. Glöm inte att beställa in Nahms kända pigeon larb salad till förrätt – duva har aldrig smakat bättre!

Adress:

27 Sathon Tai Rd, Thung Maha Mek, Sathon, Bangkok 10210

Bo.lan

Restaurangen Bo.lan ligger belägen i ett vackert gammalt renoverat thailändskt hem. Inredningen består av naturnära material som trä, glas och sten – toppat med väggar i en vilsam mörkgrön nyans. Stämningen är nästan meditativ. I det lugna utrymmet är det maten på tallrikarna som står för färgklicken. Menyn består av thailändska maträtter lagade med ekologiska och lokala råvaror och restaurangen jobbar aktivt med att vara så miljömedvetna som möjligt.

Adress:

24 Sukhumvit 53 Alley, Khwaeng Khlong Tan Nuea,

Khet Watthana, Krung Thep Maha Nakhon 10110, Bangkok

Till Toppen