Annons

Barn dödade i bussolycka i Ryssland

Sju personer, varav minst fyra barn omkom när en buss körde av vägen och voltade söder om Moskva i Ryssland. Ett 20-tal personer, de flesta barn, skadades.
Sju personer, varav minst fyra barn omkom när en buss körde av vägen och voltade söder om Moskva i Ryssland. Ett 20-tal personer, de flesta barn, skadades. Foto: Ryska departementet för nödsituationer via AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Minst sju personer, varav fyra barn, dödades i en bussolycka i Kalugaregionen söder om Moskva i Ryssland på söndagen. Ett 20-tal personer skadades i olyckan och fördes till sjukhus. De flesta av de skadade var också barn, enligt uppgifter från ryska myndigheter.

Bussen ska av okänd anledning ha kört av vägen och hamnat upp och ned. Polisen har inlett en förundersökning mot bussens chaufför, enligt regionens inrikesminister.

Antalet trafikdödade i Ryssland är bland det högsta i världen. Omkring 20 000 personer omkommer årligen. De främsta skälen till detta är rattonykterhet, vägarnas dåliga skick och dålig efterlevnad av trafikregler.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons