Annons

Bekräftat: Madonna till Eurovision

Madonna. Arkivbild.
Madonna. Arkivbild. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Nu är det klart: Madonna kommer till Eurovision Song Contest i år. Superstjärnan ska bjuda på både hits och ny musik under finalen.

Under strecket
TT
Publicerad
Efter reklamen visas:
Madonna till Eurovision

Räkna med extra stjärnglans under finalen i Eurovision Song Contest i år: Madonna är klar för att uppträda. Den amerikanska världsstjärnans talesperson bekräftar nu för Variety uppgifterna om framträdandet, som den israeliska dagstidningen Haaretz var först med att publicera på måndagskvällen.

Finalen äger rum i Tel Aviv den 14–18 maj, och enligt uppgift ska Madonna framföra två låtar: en gammal hit och en ny singel från det album hon väntas släppa senare i år. Det blir fjärde gången stjärnan spelar i Israel – hon gjorde det även 1993, 2009 och 2012.

Årets Eurovision Song Contest kantas av kontroverser. Förberedelserna har störts av krav på bojkott samt finansiella problem. Förra veckan blev det klart att den israeliska regeringen går in och täcker en del av kostnaderna för arrangemangets säkerhet, detta sedan tävlingsledningen varnat premiärminister Benjamin Netanyahu för att hela tävlingen riskerar att gå om intet om arbetet inte får fortskrida enligt plan.

Förra veckan skrev också 171 svenska artister under ett upprop om att Sverige bör bojkotta Eurovisionsfinalen.

Sverige representeras av John Lundvik och hans bidrag "Too late for love".

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons