Annons

Bidrag för lyxkonsumtion?

Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 25 september. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Moderata ungdomsförbundets förslag om att ersätta försörjningsstödet med checkar för hyra, mat och kläder. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Moderata ungdomsförbundets förslag om att ersätta försörjningsstödet med checkar för hyra, mat och kläder.

Nyheten om förslaget kommer inför Moderaternas partistämma som äger rum i Västerås om några veckor. Partistyrelsen vill redan införa ett bidragstak och öka kraven på motprestation för den som tar emot försörjningsstöd, men ungdomsförbundet vill gå steget längre genom att betala ut bidraget med checkar för att undvika lyxkonsumtion.

Är förslaget rätt väg att gå? Vad hoppas man få för effekter? Och utifrån vilka principer bör bidragssystemet utformas? Det diskuterar ledarsidans Catarina Kärkkäinen och Maria Ludvigsson tillsammans med Benjamin Dousa, ordförande för Moderata ungdomsförbundet och Caspian Rehbinder, programansvarig för arbetsmarknad på den marknadsliberala tankesmedjan Timbro.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons