Annons

Liberalernas läckage – den här gången var det sant

L-missen: avslöjade nyheten för tidigt. ”Avgår Björklund?” Förvirrade nyheter om L-ledarens avgång har förekommit vid flera tillfällen. När ryktet började spridas efter en publicering på Riksdagens hemsida 2016 dementerade Jan Björklund snabbt uppgiften.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Jan Björklunds avgång har aviserats tidigare.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1

Jan Björklunds avgång har aviserats tidigare.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Jan Björklunds avgång har aviserats tidigare.
Jan Björklunds avgång har aviserats tidigare. Foto: Claudio Bresciani/TT

Under tidig onsdag eftermiddag kom uppgifter i flera medier om att Liberalernas partiledare Jan Björklund meddelat sin partiledning att han lämnar posten som partiledare.

Men Liberalerna själva dementerade uppgiften.

Kort därefter la partiet trots det ut ett pressmeddelande på sin hemsida där det stod att Björklund inte kommer ställa upp för omval. Pressmeddelandet togs dock bort bara några minuter senare.

För att råda klarhet i situationen utannonserade partiet att Björklund skulle ha en pressträff under eftermiddagen. Där meddelade partiledaren att han inte kommer att ställa upp för omval.

Att Jan Björklund rapporterats avgå, felaktigt eller i förtid, har skett tidigare.

Den 6 oktober 2016 rapporterade flera medier att Jan Björklund avgår som partiledare. Uppgifterna som den gången kom från riksdagens egen hemsida, var dock felaktiga.

När flera medier gick ut med nyhetsflashar baserade på uppgifterna förstod Jan Björklund själv att något inte stod rätt till. Han dementerade kort därpå uppgifterna i ett inlägg på Twitter.

Den gången var det riksdagens kammarkansli som fick krypa till korset och erkänna att publicering berodde på ett misstag. Frågan är om Liberalerna nu kommer göra detsamma eller om uppgifterna bara kom ut i förtid.

Liberalerna var under regeringsbildningen det parti som framstod som mest splittrat.

Flera högt uppsatta partiföreträdare gick öppet på linjen att partiet skulle släppa fram en M+KD-regering som skulle regera med stöd av Sverigedemokraterna – tvärt emot Björklunds linje.

Efter reklamen visas:
Anser Björklund att Alliansen lever?
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons