Annons

Bloomberg: Jag kan tackla mobbare som Trump

Före detta New York-borgmästaren och miljardären Michael Bloomberg.
Före detta New York-borgmästaren och miljardären Michael Bloomberg. Foto: Gerald Herbert/AP

”Jag vet hur man hanterar mobbare”, sa Michael Bloomberg som vill bli Demokraternas kandidat i USA:s presidentval, sedan Donald Trump förolämpat honom på Twitter. Trump beskrev Bloomberg som en förlorare som inte kan debattera.

Under strecket
Nyhetsbyrån TT, Erik Olsson, Sara K Lindquist
Uppdaterad
Publicerad
Efter reklamen visas:
Bloomberg om Trumps twitterattack: " Jag älskar det"

”Mini Mike är 163 centimeter massa av död energi som inte vill vara på debattscenen med de här proffspolitikerna”. Så skrev USA:s president på torsdagen på Twitter om Bloomberg.

Men nu slår den före detta New York-borgmästaren tillbaka.

– Jag är inte rädd för Donald Trump. Donald Trump är rädd för oss, därför fortsätter att han att tweeta, sa Bloomberg vid ett kampanjmöte i Raleigh, North Carolina.

Michael Bloomberg är grundare av medie- och finanstjänstbolaget Bloomberg L.P. vilket gjort honom till miljardär flera gånger om. Han uppges finansiera sin valkampanj ur egen ficka och enligt Bloomberg skrämmer det Trump.

– Han ser våra opinionssiffror och han är rädd. Han vet att vi har rekordstora resurser för att slå honom och vi kommer att göra det.

Annons
Annons

Bloomberg valde att hoppa över Demokraterna nomineringsmöten i Iowa och primärvalet i New Hampshire. Han satsar i stället på att stiga in i nomineringsracet på allvar den 3 mars, den så kallade supertisdagen då Demokraterna i 14 delstater håller val samtidigt.

Förutom att hävda att Bloomberg inte kan debattera och är rädd för de andra kandidaterna har Trump även sagt att Blomberg är en förlorare och påminner honom om en miniversion av Jeb ”låg energi” Bush. Jeb Bush är son till den tidigare presidenten George H.W. Bush och var en av Trumps motståndare i nomineringsvalen 2016.

Men Mike Bloomberg bemöter angreppen och säger sig veta hur han ska hantera presidenten.

– Vi vet alla att Trump är en mobbare. Men jag vet hur man hanterar mobbare, sa Bloomberg till publiken vid kampanjmötet i Raleigh och uppmanade Trump att fortsätta skriva till honom.

– Tack Donald, fortsätta skicka dem. Jag älskar det.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons