Annons

Bostadskö manipulerad – 28 gick före i kön

Totalt har 28 personer fått lägenheter med falsk kötid. En medarbetare i har polisanmälts av bostadsförmedlaren Boplats Syd i Malmö.

Under strecket
Publicerad
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

Boplats Syd polisanmälde på måndagen en av sina medarbetare för att ha gett 28 personer lägenheter i Malmö trots att de inte står först i kön. Det var i förra veckan som Boplats Syd upptäckte fel i profilerna hos några sökande och de inledde en utredning.

”Jag är otroligt ledsen och besviken över det som har hänt. Vi har blivit utsatta för ett brott, men de som drabbas hårdast är de bostadssökande som inte fick lägenhet trots att de stod först i kön”, skriver vd:n Krister Hjelm i ett mejl till alla som står i deras bostadskö.

Boplats Syd är ett kommunalt bolag som ägs av Malmö stad och förmedlar lägenheter i flera kommuner i Skåne. Samtliga lägenheter som gick till de 28 personer är i Malmö.

Kontrakten kommer att rivas upp och bolagets jurister ser nu över händelsen, skriver Sydsvenskan.

– De här personerna har fått kontrakten på falska premisser och de måste ju ha vetat om det, säger Krister Hjelm till Sydsvenskan.

Nästan alla lägenheterna som förmedlades falskt tillhör det kommunala bostadsbolaget MKB. Om Boplats Syd bryter kontrakten med de 28 personer kommer MKB att ge dem fullmakt från sin sida.

Några av personer har flyttat in i lägenheterna och här ser bolagets jurister över om de kan tvingas flytta. De som har haft falska sökprofiler har stängts av från bostadskön.

Boplats Syds bostadskö manipulerad – 28 lägenheter i fel händersydsvenskan.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons