Annons

Brexit får företag att flytta till Nederländerna

Amsterdam i höstskrud. Nederländska myndigheter märker ett stort intresse från företag att flytta sina europeiska huvudkontor till landet till följd av britternas plan att lämna EU. Arkivbild.
Amsterdam i höstskrud. Nederländska myndigheter märker ett stort intresse från företag att flytta sina europeiska huvudkontor till landet till följd av britternas plan att lämna EU. Arkivbild. Foto: Margriet Faber/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Osäkerheten kring Storbritanniens utträde ur EU har fått nära ett hundratal storföretag att flytta sin europeiska bas till Nederländerna och ytterligare över 300 företag har uttryckt intresse för att följa efter, enligt nederländska myndigheter.

Störst intresse visar brittiska företag, men även bolag från Nordamerika, Asien och Australien.

Bland de företag som redan flyttat till Nederländerna finns Bloomberg, leverantör av finansiell data, och tv-kanalen Discovery.

Tidigare har de japanska elektronikjättarna Sony och Panasonic sagt att de ska flytta sina europeiska huvudkontor till Nederländerna.

Utöver företagen har EU:s läkemedelsmyndighet också flyttat från London till Amsterdam till följd av att Storbritannien är på väg att lämna EU.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons