Annons

Brottsmisstänkte Rollén: Förundersökningen bör läggas ned

Förundersökningen mot Ola Rollén, vd för Hexagon, kommer att läggas ned, tror hans advokater. Dessutom kommer det som har hänt att leda till en diskussion om lag och rätt. Det säger Ola Rollén på bolagets kapitalmarknadsdag som pågår i London.

Under strecket
Publicerad
Foto: Annika af Klercker
Foto: Annika af Klercker
Foto: Annika af Klercker

Ola Rollén och Hexagon håller kapitalmarknadsdag i London på torsdagen. Redan i inledningen kommenterade han det faktum att han nyligen suttit häktad i Oslo i nästan en vecka utifrån misstankarna om insiderbrott i det norska bolaget Next Biometrics.

– Jag vill säga att mina advokater tagit del av de förhör och det material åklagarna samlat in. Det förelåg ingen insiderinformation den 6 och 7 oktober förra året. Deras slutsats är att förundersökningen bör läggas ned, säger han till analytiker och investerare som finns på plats i London, samt de journalister som får ta del av presentationen via webben.

Den norska åklagaren sa så sent som i tisdags att utredningen kring Ola Rollén pågår för fullt och att misstankarna mot honom består.

Ola Rollén påminner i London om det som har sagts i olika sammanhang, det vill säga att han har fullt stöd från Hexagons huvudägare och styrelseordförande Melker Schörling.

Han väljer också en offensiv attityd när det gäller hans syn på hur den rättsliga processen har förts fram till nu.

– Det kommer att bli diskussion om lag och rätt, och hur den tillämpas, efter det här, säger Ola Rollén.

Hexagon kommer inte lyckas nå de mål man satt upp för rörelsemarginal och försäljning i år, berättade han.

Hexagons aktie hade vid 16-tiden fallit med drygt 3 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons