Annons

SvD:s Negra Efendić bland sommarpratarna

Harriet Andersson. Arkivbild.
Harriet Andersson. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

"Sommar i P1" – en lika stabil sommartradition som hängmattor, mygg och ledighet.

Harriet Andersson, Miriam Bryant, Negra Efendić och Tarja Halonen finns bland årets sommarvärdar.

Under strecket
TT
Publicerad

"Sommar i P1" återvänder traditionsenligt i etern och på nätet på midsommardagen. Först ut i år är operasångaren Rickard Söderberg som gör debut i sammanhanget.

Bland de övriga offentliggjorda sommarvärdarna, som just nu presenteras på en presskonferens i Berwaldhallen i Stockholm, finns skådespelerskan Harriet Andersson, Finlands tidigare president Tarja Halonen, författaren Johannes Anyuru, artisterna Tove Lo, Per Gessle, Cherrie och Miriam Bryant.

Ett namn som sticker ut är Ulf Ekman, före detta frikyrkopastorn som grundade den kontroversiella frikyrkoförsamlingen Livets Ord. 2014 lämnade han överraskande församlingen för att konvertera till katolicismen.

– Hela programmet kommer inte handla om det, men lite grand kommer jag berätta om det, säger Ekman på presskonferensen och tillägger att hans "Sommar" ska handla mycket om det "som inte hamnade i media".

Även Svenska Spels vd Lennart Käll sommarpratar. I sitt program berättar han exempelvis om det rånförsök han utsattes för 2016.

Sedan tidigare är det känt att Kungälvsbon Tommy Ivarsson har utsetts till lyssnarnas sommarvärd. Han ska berätta om hur han 2015 förlorade sin yngste son Jonathan i sjukdomen lungfibros.

"Sommar i P1" har sänts sedan 1959. Programmet sänds, som alltid sedan premiären, i radio klockan 13. Men nytt för i år är att det även släpps en poddversion redan klockan 7 på morgonen. Möjligheten att lyssna på programmet i efterhand har funnits sedan 2005.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons