Annons

Budkrig om Birros bröllopstavla

Marcus Birro och Jonna Vanhatalo på målningen.
Marcus Birro och Jonna Vanhatalo på målningen. Foto: Jonna Vanhatalo

Hör upp alla konstälskare. Nu går Marcus Birros bröllopstavla under klubban – med ett knytnävshål genom duken.

– Jag har ingen aning om vem som skulle vilja ha den på väggen, säger säljaren och exfrun Jonna Vanhatalo.

Under strecket
TT
Publicerad

Hon har bestämt sig för att gå vidare efter sin skilsmässa från journalisten och författaren Marcus Birro för snart två år sedan. I en uppmärksammad auktion på Tradera säljer hon en målning föreställande de äkta makarna i bröllopsmundering.

– Jag har kunnat klappa till den när ilskan blivit för stor, men nu har vi kommit så långt att den har fyllt sin funktion, säger Jonna Vanhatalo till TT.

Tavlan målades av en okänd konstnär i Finland på uppdrag av Jonna Vanhatalos faster som gav den i bröllopsgåva. Utropspris var 199 kronor och auktionen var mest tänkt som ett skämt, men ett hundratal bud senare är priset uppe i över 10 000 kronor.

– Jag kan inte tänka mig att någon vill ha eller behöver den, men det fanns tydligen ett stort intresse. Jag spekulerar lite i att det är ett fan av Marcus som sparar saker till ett Marcus Birro-altare, säger Jonna Vanhatalo.

Marcus Birro verkar inte för bekymrad över initiativet.

– Jag känner bara sympati för den stackare som slänger upp pengar för den här. Den är hemsk. Jag är snyggare i verkligheten, säger han till Aftonbladet.

För pengarna tänker Vanhatalo betala sina räkningar. Överskottet vill hon skänka bort till andra kvinnor som har ekonomiska bekymmer efter sina skilsmässor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons