Annons

Helena Lindahl (C) röstade mot Löfven

Helena Lindahl
Helena Lindahl Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

En ledamot bröt partilinjen och tryckte rött för Löfven under dagens statsministeromröstning – Helena Lindahl (C) från Västerbottens län. I ett inlägg på Facebook motiverar hon sitt beslut:

”Socialdemokraterna är ett landsbygdsfientligt parti,” skriver hon i inlägget.

Under strecket
Publicerad

Helena Lindahl, riksdagsledamot för Centerpartiet, var den enda centerpartisten som gick emot partilinjen och tryckte nej till Löfven under dagens omröstning.

I ett inlägg på Facebook motiverar hon beslutet att gå emot sitt parti i valet av statsminister:

”Socialdemokraterna är ett landsbygdsfientligt parti med starka inslag av centralstyrning. Under Stefan Löfvens tid vid makten har Socialdemokraterna nonchalerat när staten hindrar enskilda människor från att bruka sin fjällnära skog samtidigt som dessa inte får ett öre i ersättning,” skriver Helena Lindahl som är ledamot för Västerbottens län.

”Människor i södra Lappland får dela en polisbil på vardagkvällar och nätter. På en yta stor som Danmark där det bor 30 000 människor,” fortsätter hon i inlägget som delats 60 gånger.

Helena Lindahls beslut ska ha varit känt inom partiet på förhand:

– Det visste vi, det har varit känt sedan tidigare att en riksdagsledamot röstade rött i dag. Hon kunde helt enkelt inte tolerera Stefan Löfven som statsminister, säger Annie Lööf till TT.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons