Annons

Chefsjuristen tillbakavisar SvD-uppgifter

Mannheimer Swartling har inte författat någon utredning med slutsatsen att vd Ola Rollén inte kommer att åtalas för insiderbrott i Norge, något Svenska Dagbladet uppgav i en artikel på torsdagen.

Under strecket
Publicerad

Det säger Hexagons chefsjurist Johnny Andersson, tillika delägare i Mannheimer Swartling, till Nyhetsbyrån Direkt.

– Mannheimer Swartling har inte skrivit någon rapport, så de uppgifterna som har publicerats i SvD är helt felaktiga, säger han, och avböjer att spekulera i vad för slags utredning tidningens uppgifter kan tänkas syfta på.

Han påpekar att Mannheimer Swartling visserligen har lagstadgad advokatsekretess och därför inte kan kommentera enskilda klientrelationer, "men eftersom det har kommit fram en uppgift i Svenska Dagbladet som är väldigt konkret måste vi kunna bemöta den om den är felaktig, och det gör vi också nu: den är alltså felaktig."

Insiderbrottsmisstankarna mot Ola Rollén - som av norska Økokrim misstänks för att ha haft insiderinformation när han förra hösten via sitt bolag Iskossala köpte aktier i norska Next Biometrics - har inte med Hexagon att göra, påpekar Johnny Andersson vidare och nämner att Ola Rollén i det ärendet har egna försvarsadvokater (vid en norsk byrå, red anm).

Johnny Andersson är advokat samt sedan 2003 delägare i Mannheimer Swartling, parallellt med sin roll som chefsjurist i Hexagon ("Advokat med uppdrag som chefsjurist för Hexagon AB", står i pressmeddelanden från Hexagon), något han anlitats som sedan 2011. Han ingår i Hexagons koncernledning.

Mannheimer Swartling har fem delägare vid kontoret i Helsingborg, varav Johnny Andersson är en. En av de övriga fyra är Åsa Hansdotter, som var ombud för Hexagon-vd:n Ola Rolléns Cypernbolag Iskossala vid Fingerprint Cards årsstämma i våras.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons