Annons

Kandidaterna som ger upp kampen om presidentposten

Den republikanske presidentaspiranten, New Jerseyguvernören Chris Christie, meddelar på onsdagskvällen svensk tid att han ger nu upp sina försök att bli sitt partis presidentkandidat, rapporterar amerikanska medier. Även den tidigare Hewlett-Packard-vd:n Carly Fiorina hoppar av.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Chris Christie talar i Hampton i New Hampshire på söndagen.

Foto: Robert F. Bukaty/APBild 1 av 1

Chris Christie talar i Hampton i New Hampshire på söndagen.

Foto: Robert F. Bukaty/APBild 1 av 1
Chris Christie talar i Hampton i New Hampshire på söndagen.
Chris Christie talar i Hampton i New Hampshire på söndagen. Foto: Robert F. Bukaty/AP

Christie kom på sjätte plats på 7,4 procent i nattens primärval i New Hampshire. Han meddelade sitt beslut under ett eftermiddagsmöte med sina anhängare i Morristown på onsdagen, skriver Politico. Tidningen rapporterade på eftermiddagen svensk tid att han skulle meddela senare under dagen att han skulle hoppa av.

Carly Fiorina fick 1,9 procent i Iowa och 4,1 i New Hampshire på tisdagen. I ett uttalande skrev den tidigare vd:n för Hewlett-Packar och den enda kvinnan bland de republikanska kandidaterna: "Jag har sagt under hela kampanjen att jag inte kommer att sitta ner och vara tyst. Även om jag lägger ner min kandidatur i dag så kommer jag att fortsätta resa runt i landet och kämpa för de amerikaner som inte är nöjda med hur saker och ting är och som tycker att status quo inte längre fungerar för dem."

Annons
Annons

Sammanlagt har nu fem republikanska kandidater hoppat av sedan primärvalssäsongen började i Iowa den första februari, förutom Christy och Fiorina ochså Rick Santorum, Mike Huckabee och Rand Paul. Just nu återstår sex kandidater som kämpar om Republikanernas nominering. Den pensionerade kirurgen Ben Carson, som fått mycket dåliga resultat i både New Hampshire och Iowa, har ännu inte meddelat om han kommer att fortsätta eller inte.

På den demokratiska sidan meddelade Martin O'Malley strax efter nomineringsmötena i Iowa att han hoppade av.

Christie drops outpolitico.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons